Federaţia Română de Fotbal – prin Departamentul Competiții – organizează operațiunile privind acordarea vizelor anuale pentru jucătorii seniori și juniori participanți în competițiile organizate.

În acest sens, cluburile participante în competiţia Liga 3 vor trebui să prezinte la Departamentul Competiţii următoarele documente:

  1. Carnetele de legitimare ale jucătorilor amatori;
  2. Licențele de jucători profesioniști;
  3. Contractele încheiate cu jucătorii profesioniști (dacă nu se află în evidențele FRF)
  4. Fişele originale atât pentru jucătorii seniori şi juniori care sunt transferaţi de la cluburi din Liga 1 şi campionatele judeţene, cât şi pentru juniorii legitimaţi deja la club, dar care au evoluat anterior datei de 1 ianuarie 2022 doar în competiţiile judeţene.
  5. Solicitare electronică de vize anuale separată pentru fiecare categorie de vârstă (seniori, respectiv acolo unde cazul şi la juniori U19 şi la juniori U17 şi la juniori U16)

Ca şi în anul precedent, solicitarea de viză este obligatorie şi se va face doar prin intermediul platformei Football Connect, în secţiunea Solicitări Vize Anuale, pentru fiecare categorie de vârstă separat, în caz contrar, solicitarea urmând a fi respinsă. Pentru detalii tehnice, cluburile sunt rugate să ia legătura cu reprezentanţii Departamentul Competiţii.

În situaţia în care în platforma Football Connect lipsesc jucători din lotul echipei, sunt neconcordanţe la profilul acestora sau se doreşte viză pentru juniori legitimaţi deja la club, dar care în ultimele două sezoane au evoluat doar în competiţiile judeţene, vă rugăm să luaţi legătura cu reprezentanţii Departamentul Competiţii.

Pentru ca toate aceste operațiuni privind acordarea de vize să se deruleze în condiții normale, cu respectarea normelor sanitare în vigoare în contextul pandemiei COVID-19 şi pentru a se reduce timpul de aşteptare, cluburile din Liga 3 au fost programate la viză după terminarea perioadei de transfer de iarnă şi se vor prezenta cu documentele necesare la FRF conform următoarei programări:

16.02.2022: AFC Od. Secuiesc, FC Pucioasa, Cetate Râşnov, SR Municipal Braşov, Kids Tâmpa, Flacăra Moreni, KSE Tg. Secuiesc
17.02.2022: CS Blejoi, CSO Plopeni, Viitorul Dăeşti, Flacăra Horezu, Minerul Costeşti, Petrolul Potcoava, Vediţa Coloneşti, CSM Slatina
18.02.2022: CSM Alexandria, Sporting Roşiori, ACSO Filiaşi, Viitorul Şimian, Gilortul Tg. Cărbuneşti, Pandurii Lignitul
21.02.2022: Progresul Spartac, CS Tunari, Unirea Bascov, Real Bradu, SC Popeşti-Leordeni, CS Afumaţi
22.02.2022: CSM Reşiţa, Voinţa Lupac, Progresul Ezeriş, CSM Deva, CS Hunedoara, Jiul Petroşani, Aurul Brad
23.02.2022: Agricola Borcea, Înainte Modelu, ACSM Olteniţa, CSM Feteşti, Recolta Gh. Doja, Gloria Albeşti, CSM Focşani
24.02.2022: Progresul Pecica, Crişul Chişineu Criş, Frontiera Curtici, Şoimii Lipova, Gloria Lunca-Teuz, Avântul Reghin, Unirea Ungheni
25.02.2022: CSC Ghiroda, CSC Dumbrăviţa, Pobeda Stár, Avântul Periam, Sănătatea Cluj, Viitorul Cluj, Sticla Arieşul Turda, Someşul Dej
28.02.2022: Metalul Buzău, CSM Râmnicu Sărat, SC Oţelul Galaţi, Sporting Lieşti, CS Făurei, Viitorul Ianca, Sportul Chiscani
01.03.2022: Aerostar Bacău, CSM Bacău, Dinamo Bacău, Sporting Juniorul, Huşana Huşi, Ştiinţa Miroslava, CSM Paşcani
02.03.2022: Metalurgistul Cugir, CS Ocna Mureş, Unirea 1924, CAO 1910, Luceafărul Oradea, Lotus Băile Felix
03.03.2022: Dante Botoşani, Foresta Suceava, Bucovina Rădăuţi, Şomuz Fălticeni, Ceahlăul P. Neamţ
04.03.2022: Minaur Baia Mare, SCM Zalău, Sportul Şimleu, Progresul Şomcuţa, CSM Satu Mare, Gloria 2018

Cluburile din eşaloanele superioare care au echipe satelit în Liga 3 se vor prezenta pentru acordarea de vize jucătorilor care vor fi folosiţi în această competiţie la datele în care sunt programate pentru vizele de la prima echipă (pentru Liga 2), respectiv de la echipele de juniori (pentru Liga 1).

Pe această cale, Departamentul Competiţii le reaminteşte membrilor afiliaţi că, în conformitate cu decizia Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal din 18 august 2020, perioada de transfer aprobată pentru această iarnă este 18 ianuarie – 14 februarie 2022.