Casa Fotbalului a găzduit miercuri, 28 noiembrie, o conferință de presă a selecționerului U21, Mirel Rădoi, în cadrul căreia a oferit declarații după tragerea la sorți a grupelor Campionatului European de anul viitor. 

România a fost repartizată în Grupa C, alături de Anglia, Franța și Croația. Mirel Rădoi a făcut o scurtă analiză a grupei, punând accentul pe importanța acestui turneu în ceea ce privește carierele jucătorilor:

”Ne-am fi dorit să avem o grupă mai ușoară, însă ca să fii cel mai bun, trebuie să te bați cu cei mai buni. Iar din acest punct de vedere, cred că am picat cu cele mai tari echipe, Anglia și Franța sunt primele două favorite la câștigarea trofeului, însă vor fi meciuri din care jucătorii au numai de câștigat.

Cred că trebuie să fim realiști și temperați în ceea ce privește câștigarea Campionatului European. Întâi trebuie să ne calificăm în fiecare campanie, iar apoi să ne gândim la câștigarea trofeului.

Chiar dacă pare că noi și croații ne batem pentru locurile 3-4, la un turneu final nu se știe nimic dinainte, iar echipele care vor juca împotriva noastră, și aici mă refer în special la Anglia și Franța, vor avea viață grea. Pentru noi, principalul obiectiv este să adunăm puncte suficiente pentru a ieși din grupe.

Eu văd turneul final ca pe o șansă pentru jucători pentru că orice s-ar întâmpla nu vor avea decât de câștigat. Vor întâlni adversari puternici, dar cred că acest turneu va reprezenta un pas important în cariera lor și în drumul către prima reprezentativă a României”.

Programul grupei:
18 iunie: ROMÂNIA – Croația (ora 19:00, San Marino), Anglia – Franța (ora 21:45, Cesena)
21 iunie: Anglia – ROMÂNIA (ora 19:00, Cesena), Franța – Croația (ora 21:45, San Marino)
24 iunie: Croația – Anglia (ora 21:45, San Marino), Franța – ROMÂNIA (ora 21:45, Cesena)
* Programul va fi confirmat de UEFA în data de 12 decembrie 2018

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.