Până la startul noii competiții FRF, Liga de Tineret, programat pe 20 august, în această săptămână se stabilește, prin tragere la sorți, programul meciurilor din prima fază.

Liga de Tineret înlocuiește din acest sezon Liga Elitelor U19 și este o competiție dedicată juniorilor U18 (născuți începând cu 2005), cu posibilitatea folosirii a maximum 3 jucători U21 (născuți începând cu anul 2000). Participă cele mai bune 24 de echipe din Clasificarea Academiilor.

Decizia a fost luată ca urmare a unei analize FRF din care a rezultat faptul că, dintre jucătorii folosiți în Liga Elitelor U19, 60 la sută erau, de fapt, Under 18. În plus, jucătorii de la loturile naționale U19 și U18 nu mai evoluau în Liga Elitelor U19, provenind în totalitate de la seniori.

De asemenea, în UEFA Youth League, jucătorii U19 care câștigau Liga Elitelor nu aveau drept de joc. În competiția europeană evolua următoarea generație U19, adică jucătorii U18 din Liga Elitelor U19 plus cel mult trei jucători Under 19.

Formatul competiției a fost validat de Comitetul Executiv FRF și cuprinde:

– Etapa regulară (tur)
– Etapa play-off / play-out (tur-retur)
– Etapa semifinală (dublă manșă)
– Etapa finală (o singură manșă)

Echipele participante în Liga de Tineret au fost repartizate, pe baza criteriului geografic, în două serii de câte 12 echipe, astfel:

SERIA EST SERIA VEST
ACS Petrolul 52 AFK Csikszereda
Politehnica Iași Universitatea Craiova
Sport Team București CFR Cluj
FC Botoșani Politehnica Timișoara
Concordia Chiajna Universitatea Cluj
Clubul Sportiv al Armatei Steaua
SC FC Ripensia Timișoara
FC Rapid 1923 UTA Arad
Farul Constanța Sepsi OSK
LPS Buzău Viitorul Cluj
Dinamo LPS Banatul Timișoara
FCSB Kids Tâmpa 2015 Brașov
FC Voluntari Campionii FC Argeș

 

Programul primei faze, etapa regulară, care cuprinde 11 etape (doar tur), va fi stabilit prin tragere la sorți, miercuri, 10 august, de la ora 12:00, la sediul FRF, pe baza Tabelei Berger. Evenimentul va fi transmis în direct pe Facebook FRF și YouTube FRF TV. Numărul corespunzător fiecărei echipe participante în Liga de Tineret va fi valabil și pentru participantele din acest sezon al Ligii Elitelor U17.

La finalul etapei regulare, primele 6 clasate vor evolua în play-off (tur-retur), iar locurile 7-12 vor juca în play-out (tur-retur).