Michele Uva, directorul departamentului de responsabilitate socială al UEFA, a participat la o întâlnire cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, secretarul general Radu Vișan și managerii departamentelor de educație și responsabilitate socială pentru a discuta despre viitoarea strategie de sustenabilitate a FRF.

FRF lucrează la elaborarea unui document care să stea la baza intervențiilor în domeniul sustenabilității și care să sublinieze implicarea pe termen lung în ce privește zone precum drepturile omului, egalitate de șanse sau protejarea mediului.

Michele Uva a asistat la o prezentare privind direcțiile strategice pe care și le propune FRF în acest domeniu și a oferit suportul UEFA în elaborarea documentului.

La finalul anului trecut, UEFA a lansat Strategia pentru Sustenabilitate în Fotbal 2030, prin care își dorește să inspire, să implementeze și să accelereze acțiuni colective care să încurajeze respectarea drepturilor omului și protejarea mediului. Documentul este structurat în jurul a 11 politici, reprezentând 5 direcții de acțiune. Cei 11 piloni vor fi preluați de FRF și adaptați contextului național.

În ultimii ani, FRF s-a implicat activ în zona proiectelor de responsabilitate socială și a lucrat îndeaproape cu instituții publice și ONG-uri pentru a ajunge la cât mai mulți beneficiari.