Mirela Ganea, portarul echipei Heniu Prundu Bârgăului și al naționalei de fotbal a României, a vorbit, într-un videoclip special pentru pagina Împreună suntem Fotbal, despre calitățile unui sportiv de succes și beneficiile sportului în rândul copiilor.

Mia, așa cum este cunoscută Mirela Ganea, a conturat portretul unui sportiv de succes, dar este convinsă că cea mai mare calitate de care ai nevoie pentru performanță este dorința de a munci.

La calități, în primul rând, aș adăuga voință, dorință, capacitatea de adaptare, personalitatea este de asemenea foarte importantă. Sunt foarte multe calități pe care aș putea să le enumăr, dar cel mai important este să îți dorești să muncești. Din punctul meu de vedere, munca bate talentul foarte mult”.

Cu sau fără minge, în echipă sau individual, sportul vine cu un bagaj imens de beneficii și lecții pentru viață. Mia Ganea îi îndeamnă pe părinți să își lase copiii să practice un sport și aduce și câteva argumente în acest sens.

Lăsați copiii să facă sport! Consider că este foarte important să faci sport, pentru că sportul înseamnă sănătate în primul rând. Este important să crești niște copii independenți, niște copii cu încredere în sine, capabili să exploreze lumea pe cont propriu”.

Lucas, băiețelul Miei Ganea, este deja atras de către activitățile care implică mișcare. „Îi place să se plimbe cu bicicleta în parc, să se joace cu mingile, să alerge, îi place să i se citească, ascultă muzică, dansează”, a dezvăluit portarul naționalei României.

Urmăriți mai jos videoclipul integral cu Mia Ganea!