În ultimele două săptămâni, Răzvan Burleanu s-a deplasat în Bosnia și Herțegovina și Letonia în calitatea sa de membru în Consiliul FIFA și, implicit, în Comitetul Executiv UEFA.

Președintele Federației Române de Fotbal a luat parte la adunările generale ale federațiilor din cele două țări și a transmis mesajul UEFA către afiliați. Acesta a fost construit pe două dimensiuni. UEFA promovează solidaritatea din cadrul familiei fotbalului în aceste vremuri pline de provocări, precum pandemia sau războiul din Ucraina. Totodată, UEFA încurajează toate federațiile europene să participe la proiectele europene de dezvoltare a fotbalului, în ideea că progresul se poate obține doar împreună.

Răzvan Burleanu și-a folosit și calitatea de președinte al FRF, lansând discuții de diplomație sportivă cu federațiile celor două țări. În Bosnia și Herțegovina a transmis următorul mesaj:

”Nu peste mult timp vom fi adversari pe teren, la nivelul selecționatelor naționale. Dar însuși formatul Ligii Națiunilor a fost creat pentru a aduce aproape unele de altele națiunile Europei și nu de a le antagoniza. Sper să avem parte de un spectacol fotbalistic deplin, atât aici, cât și la București. Astfel de întâlniri pe teren sunt însă și prilej de diplomație sportivă, de colaborare între oficialități, ceea ce sper că se va întâmpla între Asociația Bosniei și Herțegovinei și Federația Română de Fotbal. Ne dorim o colaborare cu dumneavoastră, cu atât mai mult cu cât ambele entități facem parte din zona emergentă a fotbalului european. Întâmpinăm aceleași provocări și putem găsi soluțiile împreună.”