Începând din această lună, Marius Dima se alătură echipei Federației Române de Fotbal. Acesta va ocupa funcția de Manager Athletic Performance Unit și va coordona activitatea preparatorilor fizici la loturile naționale.

Totodată, acesta va contribui la întărirea colaborării cu academiile de juniori și se va implica în dezvoltarea unui mod de lucru profesionist la nivelul loturilor de juniori în ceea ce privește pregătirea fizică a tinerilor, în concordanță cu Strategia Tehnică a FRF.

Conferențiar universitar, Decan al Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie în cadrul Universității Româno-Americane din București, Marius Dima are experiență vastă în domeniul educației fizice și sportului, atât în domeniul de învățământ, cât și în sportul de performanță.

A publicat 8 cărți la edituri de prestigiu din domeniu, două articole în reviste indexate în Web of Science (ISI) și peste 30 de articole științifice publicate în reviste cu relevanță pentru domeniul de abilitare. În paralel cu activitatea în învățământul superior, a dobândit și competențe profesionale în conformitate cu exigențele antrenamentului contemporan, în general, și ale pregătirii fizice a fotbaliștilor, în special, a însușit metodologia și tehnica pregătirii de bază în fotbal, fiind posesor al Licenței de antrenor UEFA A.

Ca și preparator fizic a activat la Echipa Națională a României, în perioada iunie 2011-octombrie 2014, dar și la cluburi/echipe de fotbal pe plan intern, printre care: Universitatea Craiova, Dinamo București, Sepsi Sfântu Gheorghe și FCSB. Pe plan extern a dobândit experiență în Cipru și în Arabia Saudită.