Retrospectiva sezonului regular al Ligii 1 la fotbal rezervată fetelor, demarată în ordine crescătoare cu echipele calificate în play-off, a ajuns la locul 2!

După Fair Play București, Politehnica Timișoara, Vasas Odorheiu Secuiesc și CSM Alexandria a sosit momentul prezentării formației Heniu Prundu Bârgăului!

Localitatea bistrițeană e singura comună aflată pe harta primului eșalon fotbalistic feminin românesc. Tocmai de aceea autoritățile locale din Prundu Bârgăului, dar și cele județene, susțin echipa feminină de fotbal Heniu și se mândresc cu performanțele acesteia.

2021 a fost cel mai bun an din istoria echipei noastre”, spune Gheorghe Ruscău, președintele echipei Heniu. Formația bistrițeană a încheiat sezonul trecut al Ligii 1 pe poziția secundă și a bifat a doua finală de Cupa României din ultimii trei ani!

Pasiunea celor care se ocupă de destinele echipei au făcut din Heniu un nume respectat în fotbalul românesc, iar viitorul, spun cei de la Heniu, sună bine!

„Finala cu Olimpia Cluj a adus un plus uriaș fotbalului feminin românesc”

– Domnule președinte Gheorghe Ruscău, cum a fost anul 2021?
Un an bun, cel mai bun an din istoria echipei Heniu Prundu Bârgăului. Și asta în ciuda problemelor legate de pandemie. Totul a fost peste așteptări. Am intrat în play-off-ul din sezonul trecut de pe locul 5! Cu toate acestea, echipa a avut un final de sezon extraordinar, devenind vicecampioană a României. Mai mult, am ajuns în finala Cupei României, unde am pierdut dramatic, în prelungiri, după un meci cu „U” Olimpia Cluj care a adus un plus uriaș fotbalului feminin românesc. Mediatizarea acelui eveniment, impactul pe care l-a avut, au fost nemaipomenite.

– Ce a urmat a fost un pas înainte?
Sigur! Rezultatele din sezonul trecut ne-au dat un plus de ambiție. Am făcut transferuri – au fost aduse opt jucătoare, ne-am concentrat și mai mult. Am încercat să atacăm chiar prima poziție a clasamentului, poziție ocupată de „U” Olimpia Cluj. Din păcate nu a mers totul perfect. Am avut jucătoare accidentate, nici programul, tragerea la sorți a campionatului nu ne-au avantajat.

„A jucat și cu degetul la picior rupt!”

– Cum a stat echipa la capitolul omogenitate?
Când vin opt jucătoare noi e clar că omogenitatea are de suferit. Și acest aspect și-a pus amprenta pe evoluțiile echipei. Vorbeam de acccidentări: Anastasia Toma nu a jucat niciun meci în acest sezon. Andrea Laiu s-a accidentat și ea. Margarita Panova, cel mai bun portar din Liga 1, s-a accidentat – a jucat și cu degetul la picior rupt!

– Și, totuși, 10 victorii și o singură înfrângere în 11 etape!
Singura înfrângere a fost în meciul cu „U” Olimpia Cluj. Am pierdut o bătălie, nu și războiul!

– Poate fi detronată multipla campioană Olimpia Cluj?
Foarte greu. Și nu cred că va putea fi detronată nici în următorii 2-3 ani. E dificil să construiești un club de talia Olimpiei. Nu reușesc echipe din orașe mari, cu atât mai greu pentru o localitate mică așa cum e Prundu Bârgăului! Clubul Olimpia Cluj are deja o tradiție, este foarte bine structurat, este reprezentantul unuia dintre cele mai importante orașe din țară, are ce să ofere jucătoarelor, e greu să îi faci concurență. Cu toate acestea, vom încerca în continuare să ne batem și să sperăm că într-o bună zi fetele noastre vor deveni campioane ale României!

– Echipa din acest sezon e mai valoroasă ca cea de anul trecut?
Anul acesta am avut patru jucătoare la echipa națională de senioare, cele mai multe! Un alt motiv de mândrie, o altă recomensă pentru munca noastră, a tuturor. Echipa e, cred, mai valoroasă ca anul trecut. Am spus, omogenitatea a avut de suferit. Nu am fost o echipă cum se spune, au fost fete care nu s-au adaptat.

„Ducem tratative cu două jucătoare străine peste nivelul Ligii 1”

– Ce obiective are Heniu în acest sezon?
Un loc pe podiumul Ligii 1 și prezența în finala Cupei României. Avem în continuarea sprijinul autorităților locale și județene, al sponsorilor care sunt alături de noi de ceva vreme. Le mulțumim tuturor.

– Au plecat deja două fete?
Așa este. Imediat după încheierea sezonului regular, Stanciu și Chiper au plecat în Italia.

– Vine cineva?
Ducem tratative cu două jucătoare străine peste nivelul Ligii 1. Sperăm să le putem aduce.

Articol de ADI DOBRE