Trofeul acordat câștigătoarei Ligii 2 Casa Pariurilor

Sezonul regular al Ligii 2 Casa Pariurilor se încheie odată cu jocurile programate la finalul acestei săptămâni. Luni, 14 martie, de la ora 11:00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului.

Evenimentul va fi transmis în direct pe YouTube FRF TV.

Sistemul din play-off

  • Primele 6 clasate la finalul sezonului regular își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie.
  • La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.
  • Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

Sistemul din play-out

  • Echipele din play-out-ul ediției 2021-2022 a Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe a câte şapte echipe, în funcție de locul ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează:
    • Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19
    • Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20
  • În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menținerea în Liga 2.
  • Procedura de stabilire a programului de disputare a play-out-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru opt echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. În urne se vor introduce bile cu numere doar de la 1 la 7, prin eliminarea bilei cu numărul 8 fiind posibilă asigurarea unui număr de meciuri egale în deplasare şi acasă (câte trei din fiecare) pentru cele şapte participante în fiecare grupă. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

Atât în play-off, cât şi în play-out, echipele vor intra cu punctajul acumulat la finalul sezonului regular.