Fostul internațional Lucian Sănmărtean va face parte din staff-ul tehnic al României U21, condus de selecționerul Daniel Pancu, în funcția de antrenor secund, la fel ca și Răzvan Rotaru.

În 2018, Lucian Sănmărtean a preluat rolul de manager sportiv al loturilor naționale de juniori ale României, iar din 2021 a reprezentat România U20 ca șef de delegație. Ca jucător a evoluat în cariera sa la Gloria Bistrița, Panathinaikos, Utrecht, Vaslui, Steaua, Al-Ittihad, Pandurii Tg. Jiu, Al-Taawoun și FC Voluntari. A îmbrăcat tricoul naționalei de 21 de ori, inclusiv la Campionatul European din 2016.

“Sunt fericit pentru că am onoarea să reprezint din nou România, de a fi din nou pe gazon atunci când se intonează imnul național. Pentru mine, echipa națională are un loc special în sufletul meu. Sunt convins că împreună, staff și jucători, putem crea o unitate de grup la România U21, cu care să obținem ceea ce cu toții ne dorim, calificarea la Campionatul European U21 din 2025.”, a declarat Lucian Sănmărtean. 

Naţionala României U21 începe în septembrie o nouă campanie pentru calificarea la un turneu final, EURO U21 din 2025. Tricolorii fac parte din Grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia.