Foto: Facebook United Galați

Futsalul din România revine la viață după cea mai lungă pauză din istorie. Ultimul meci de futsal jucat în România a fost confruntarea dintre CS United Galați și Imperial WET Miercurea Ciuc, din 10 martie, scor 2-1, partidă contând pentru etapa a doua a play-off-ului Ligii 1.

Victoria în fața campioanei Imperial WET Miercurea Ciuc, echipă care dominase autoritar până atunci sezonul în Liga I, nu le-a permis gălățenilor doar urcarea pe primul loc, ci și adjudecarea primului titlu din istorie! După acel meci, campionatul nu s-a mai reluat din pricina pandemiei de coronavirus.

În acest week-end, la Miercurea Ciuc, sunt programate, în sistem turneu, primele etape ale sezonului 2020-2021 din Liga 1 la futsal.

Startul va fi dat sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 14.00, de confruntarea dintre Imperial WET Miercurea Ciuc și Dunărea Călărași. Gruparea harghiteană s-a despărțit în această vară de mai mulți jucători. Au plecat, printre alții, Victor Lopez Gonzalez, Sávio Valadares, Hadnagy István, sârbii Stefan Rakić și Marko Pršić. Ciucanii au transferat însă jucători la fel de valoroși, unii dintre ei tineri de mare perspectivă: Petrișor Toniță, Adrian Lașcu, Attila Bíró, Miklós Tamás, Tifán Norbert Tamás, Ovidiu Aramă, Mario Duque Velasco, ultimii doi reveniți la Imperial WET Miercurea Ciuc.

Dunărea Călărași e și ea o echipă mult schimbată față de sezonul trecut. „Am rămas doar cu jucători tineri, în mare parte jucători ai echipei de tineret care acum doi ani disputa finala Cupei României U19 de la Arad, finală pierdută dramatic din păcate de băieții noștri la lovituri de departajare în fața echipei Autobergamo Deva. Din cei vechi am rămas doar trei, eu, George Tomescu și Eugen Cinaru. Suntem conștienți că va fi foarte greu, dar suntem hotărâți să-i creștem pe acești tineri”, a spus Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași.

Marian Șotârcă știe că pe formația sa o așteaptă o primă partidă foarte dificilă: „Niciodată nu am stat atât de mult. E bine însă că am pornit la drum, e bine că jucăm, că avem activitate. Noi am început antrenamentele în urmă cu o lună, pe 7 septembrie. Chiar dacă a remaniat lotul, Imperial WET rămâne o echipă foarte puternică. Harghitenii i-au adus pe Toniță, de la noi, câțiva jucători U23 de la Odorheiu Secuiesc. Cine se va bate la titlu? La momentul actual favorite sunt Autobergamo Deva și Imperial WET. Vor fi patru zile infernale. Trei zile vom juca în Liga I, iar marți vom disputa semifinală de Cupa României împotriva celor de la FK Odorheiu Secuiesc”.

În cel de-al doilea meci al zilei, nou-promovata Luceafărul Buzău va întâlni formația Autobergamo Deva. După un sezon mai puțin reușit, Autobergamo Deva are ca obiectiv un nou titlu de campioană. A revenit la Deva, unde va fi antrenor-jucător, veteranul Mimi Stoica. Alături de Hadnagy István, Deva i-a mai transferat pe Roberto Voin, Cristian Obadă, Marinică Plugaru și Szőcs László.

Prima etapă se va încheia cu duelul dintre CS United Galați și FK Odorheiu Secuiesc.

Etapa I

Sâmbătă, 10 octombrie
ora 14:00
Imperial WET Miercurea Ciuc – Dunărea Călărași
ora 16:00
Luceafărul Buzău – Autobergamo Deva (live PRO X)
ora 18:30
CS United Galați – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (live Youtube)
*partida KSE Târgu Secuiesc – CFF Clujana Cluj a fost amânată

Etapa a II-a

Duminică, 11 octombrie
ora 11:30
Dunărea – Luceafărul
ora 13.30
FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo (live Youtube)
ora 16:00
CS United – KSE Târgu Secuiesc (live PRO X)
ora 18:00
Clujana – Imperial WET

Etapa a III-a

Luni, 12 octombrie
ora 12:00
Luceafărul – Clujana
ora 14:00
Autobergamo – Dunărea
ora 16:00
Imperial WET – United (live PRO X)
ora 18:30
KSE – FK Odorheiu Secuiesc (live Youtube)

Tot la Miercurea Ciuc, marți, 13 octombrie, și miercuri, 14 octombrie, este programat Final Four-ul Cupei României ediția 2019-2020:

Marți, 13 octombrie
ora 15:30
Imperial WET – Autobergamo (live PRO X)
ora 13:00
FK Odorheiu Secuiesc – Dunărea Călărași (live Youtube)

Miercuri, 14 octombrie
ora 15:30
Finala Cupei României 2020 (live PRO X)

ARTICOL DE ADI DOBRE