Reprezentativa feminină Under 17 a României se reunește miercuri, 28 septembrie, pentru a demara pregătirea primei etape din drumul spre Campionatul European de Junioare U17 din 2023!

Tricolorele pregătite de Andra Vela au fost repartizate în Grupa B6 în urma tragerii la sorți din această primăvară, alături de Lituania și Kazahstan. Partidele din cadrul turneului se vor disputa în România, la Centrul Național de Fotbal Buftea, conform următorului program:

  • 5 octombrie, ora 18:00: România – Lituania
  • 8 octombrie, ora 18:00: Lituania – Kazahstan
  • 11 octombrie, ora 18:00: Kazahstan – România

Lotul României U17 convocat pentru turneul de calificare:

Portari: Moldovan Alesia (FC Universitatea Cluj), Boglarka Balog (FK Csikszereda Miercurea Ciuc);

Fundași: Dinca Nicol Vuia (Politehnica Timișoara), Frătuțescu Rianna (Politehnica Timișoara), Mihăescu Andra (Politehnica Timișoara), Bolboacă Karina (PMFC-Sportolda / Ungaria), Stan Denisa (FC Universitatea Cluj), Corsei Bianca (Politehnica Timișoara):

Mijlocași: Ezter Szoke (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Florica Ana Maria (FC Universitatea Cluj), Cristea Maria (ACS Dream Team București), Lazăr Isabela (Universitatea Craiova), Alexandra Boboc (Politehnica Timișoara), Mardari Mihaela (Fair Play București), Daria Grădinariu (FC Universitatea Cluj), Neacșu Daria (FC Rapid 1923);

Atacanți: Filip Ana (FC Universitatea Cluj), Kara Rania Jouli (CS Carmen București), Șepețan Andreea (Politehnica Timișoara), Vasile Daria Teodora (FC Voluntari)

Staff tehnic 100% feminin la reprezentativa Under 17

După experiența de la taberele de pregătire U15, lotul de junioare U17 devine primul pregătit de un staff tehnic format exclusiv din antrenoare: Andra Vela (antrenor principal), Aurora Ungureanu-Dobre (antrenor secund) și Mirela Pop-Ganea (antrenor cu portarii). Întreaga activitate este coordonată de noul director sportiv al loturilor de junioare, Massimo Pedrazzini.

Luptăm pentru promovarea în Liga A 

Junioarele U17 au două obiective importante de îndeplinit în cadrul acestui turneu de calificare: promovarea în Liga A și calificarea în ultima rundă dinaintea Campionatului European de Junioare U17 din 2023.

Echipele din Liga B (inclusiv cele care au retrogradat din Liga A după runda 2 din sezonul 2021/2022) vor juca pentru promovarea în Liga A! Câștigătoarele celor 6 grupe și ocupanta locului 2 cu cel mai bun rezultat împotriva ocupantelor locurilor 1 și 3 din grupa sa vor promova în Liga A. Cea de-a doua etapă a calificărilor pentru formațiile din Liga A este programată în primăvara anului viitor, la finalul căreia se vor decide cele 7 echipe care se vor alătura țării gazdă, Estonia, la turneul final.