Naționala feminină a României revine în acțiune în luna februarie cu un stagiu de pregătire în Antalya (Turcia), în cadrul căruia va disputa și două jocuri de verificare contra Greciei și Turciei.

După o campanie mai puțin fericită în Liga Națiunilor, tricolorele încep anul 2024 cu un singur gând: câștigarea grupei din calificările pentru WEURO2025 și calificarea la barajul care le poate aduce mai aproape de prezența la un turneu final. În urma rezultatelor înregistrate în Liga Națiunilor, naționala feminină a retrogradat în Liga C.

Astfel, preliminariile pentru WEURO2025 le va disputa în Liga C, împotriva unor adversare mai slab clasate.

Foto: UEFA.com

Tricolorele își vor afla adversarele din calificările la WEURO 2025 pe 5 martie 2024, în urma tragerii la sorți care va avea loc la sediul UEFA de la Nyon.

Pentru acțiunea de pregătire din Turcia, selecționerul Cristian Dulca a convocat 24 de jucătoare: 

PORTARI: Andreea Părăluță (Fortuna Hjorring / Danemarca), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia), Salamon Szidonia (CS Gloria 2018 BN);

FUNDAȘI: Antonia Bratu (Politehnica Timișoara), Cristina Botojel (Fortuna Hjorring / Danemarca), Claudia Bistrian (Politehnica Timișoara), Alexandra Tunoaia (Brescia Calcio Femminile / Italia), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Brigitta Goder (Ferencvarosi TC / Ungaria), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Florentina Olar (Fortuna Hjorring / Danemarca), Ana Maria Stanciu (Farul Constanța);

MIJLOCAȘI: Ioana Bortan (Farul Constanța), Olga Iordăchiuși (Farul Constanța), Ioana Bălăceanu (Universitatea Cluj), Giorgiana Vasile (CS Gloria 2018 BN), Andrea Herczeg (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Mădălina Tătar (Vitória Sport Clube / Portugalia), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht / Belgia), Mihaela Ciolacu (Universitatea Cluj);

ATACANȚI: Mara Bâtea (Universitatea Cluj), Carmen Marcu (Universitatea Cluj), Cristina Carp (Young Boys Berna / Elveția).

Programul meciurilor din Turcia

  • Joi, 22 februarie, ora 15:30 | ROMÂNIA – Grecia
  • Miercuri, 28 februarie, ora 15:30 | ROMÂNIA – Turcia

Selecționerul Cristian Dulca a oferit și o scurtă declarație odată cu anunțarea lotului pentru primul stagiu de pregătire al anului:

Prima noastră campania în Liga Națiunilor nu a fost deloc așa cum ne-am propus, însă este momentul să tragem linie și să o luăm de capăt în noul an. Cred că am învățat cu toții din greșelile pe care le-am făcut în campania precedentă, am avut și ghinionul de a nu avea lângă noi 4-5 jucătoare importante pentru prima reprezentativă, însă avem încredere că anul 2024 va fi mult mai bun! Vom începe pregătirea campaniei pentru WEURO2025 la finalul acestei luni, cu un stagiu de pregătire în Turcia, unde vom avea și două jocuri amicale.

Mă bucur enorm că le vom avea alături de noi pe Florentina Olar și Mihaela Ciolacu, două jucătoare extrem de importante. Florentina revine după naștere, însă ambiția și pasiunea ei pentru acest sport sunt absolut incredibile. După doar 5 luni de la naștere se antrenează cot la cot cu colegele ei de la Fortuna și sperăm să o și vedem la joc în acest stagiu din Antalya! Ciolacu a început să intre încet încet la antrenamente după accidentarea suferită la ligamente, însă va fi benefic să o avem în acest stagiu pentru a-i putea monitoriza evoluția în perspectiva meciurilor oficiale care ne așteaptă în aprilie. Îmi doresc ca 2024 să fie un nou început pentru naționala feminină, cu o altă abordare, altă atitudine și mai ales cu rezultate pozitive”!

Vezi mai multe detalii despre sistemul competițional al naționalelor feminine!