Structura Locală de Organizare (LOS) a EURO 2020 la București lucrează pentru finalizarea planurilor de ”hibernare”.

În următoarele zile, toate operațiunile de pregătire vor îngheța până la finele anului. Managerii LOS întocmesc un set de documente operaționale care inventariază situația actuală a Arenei Naționale și a programelor care se vor desfășura la meciurile EURO 2020. Acestea se referă la experiențele ce vor fi oferite spectatorilor și la proiectele de securitate, transport, ticketing, ospitalitate. Acțiunea este necesară pentru ca reluarea pregătirilor de găzduire a meciurilor din vara 2021 să se deruleze fără obstacole, cu planuri clare de situație.

Operațiunile LOS pentru ”hibernare” sunt coordonate de Alexandru Cândea, manager operațional din partea FRF, Romke Hoogstra, manager stadion din partea UEFA, și Cristian Petre, manager stadion din partea Primăriei Capitalei. Ei se vor întâlni periodic și pe timpul întreruperii pregătirilor pentru EURO.

UEFA a decis amânarea turneului EURO 2020 cu un an din cauza pandemiei. În aceste zile, UEFA așteaptă reconfirmarea angajamentelor de organizare din partea celor 12 orașe-gazdă. Bucureștiul a transmis deja că va rămâne în proiectul UEFA EURO 2020. LOS București este în procedura de colectare a acordurilor scrise ale autorităților locale și naționale care oficializează declarația de intenție. Liderul LOS, Florin Șari, a anunțat că până acum s-au semnat 18 din cele 21 de documente necesare. Documentul-cadru este deja aprobat. Cabinetul Orban a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care se prelungește statutul de interes public și importanță națională al EURO 2020 până la încheierea acestuia.

Turneul UEFA EURO 2020 își va păstra aceeași denumire și în anul 2021 și se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie. La acest moment, la București sunt repartizate patru meciuri:

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00*
Austria – câștigătoare play-off D sau A

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00*
Ucraina – Câștigătoare play-off D sau A

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00*
Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00*
1F – 3A/B/C

* Orele urmează să fie confirmate.

Pentru a fi prezentă la EURO, România trebuie să câștige play-off-ul ce urmează a se desfășura în toamna anului 2020. Într-o primă partidă, tricolorii vor disputa semifinala barajului în Islanda. În cazul unui succes, naționala noastră va juca pentru calificarea la turneul final, cu Bulgaria sau Ungaria, tot în deplasare. Dacă ajunge la turneul final, România va juca în grupa C, cu două meciuri la București.