Foto: Facebook / Euro Blind Football 2022

România a fost învinsă de Italia, țara gazdă a Campionatului European, scor 4-2, în primul meci din play-out-ul competiției. Tricolorii au terminat grupa de la EURO 2022 pe locul 4, iar în ultimul meci de la turneul final vor juca împotriva Greciei.

Krisztian Kovacs, golgheterul tricolorilor în mini-turneul de calificare, a deschis scorul contra Italiei, care a egalat câteva minute mai târziu și a stabilit scorul pauzei, 1-1. În partea a doua a meciului, țara gazdă și-a majorat avantajul la 4-1. Același Kovacs a mai marcat o dată pentru România cu câteva minute înainte de fluierul final.

În ultimul meci de la EURO 2022, România joacă împotriva Greciei, joi, 16 iunie, de la ora 16:00. Naționala antrenată de Sorin Lăpădatu i-a învins de două pe eleni în meciurile din mini-turneul de calificare disputat în toamna anului trecut la Buftea.

VIDEO ITALIA – ROMÂNIA

România s-a calificat la EURO în urma unui mini-turneu găzduit la Buftea, când tricolorii au terminat pe primul loc, cu patru victorii din patru posibile, în fața Poloniei, Albaniei și Greciei (de două ori). Este a treia participare a României la Campionatul European.

Cele 10 formații participante la Campionatul European au fost împărțite în două grupe, astfel:

GRUPA A: Italia, Franța, Turcia, Grecia, Cehia
GRUPA B: Germania, Spania, Anglia, Polonia, România

Programul și rezultatele României la EURO 2022:
10 iunie: România – Germania 0-6
11 iunie: Spania – România 1-2
12 iunie: România – Anglia 0-4
13 iunie: Polonia – România 1-2
15 iunie: Italia – România 4-2
16 iunie, ora 16:00 România – Grecia

Clasament Grupa B

1. Anglia, 12p
2. Germania, 9p
3. Polonia, 4p
4. România, 3p
5. Spania, 1p

Lotul României la EURO 2022:
Portari / Ghizi: Vlad Tofan, Marius Corolea
Jucători: Alexandru Cucu, Cosmin Calota, Nicolae Burulea, Cristian Kovacs, Florin Kovacs, Tiberiu Păun.
Antrenor: Sorin Lepădatu

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială, cu un sistem de sunet care face zgomot în mișcare.

Echipa națională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociația Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susținerea organizării acestei selecționate naționale, asociația a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Național Paralimpic Român și a Federației Române de Fotbal, structuri ce au finanțat primele acțiuni interne și internaționale.