Sala „Danubius” din Brăila a găzduit joi seară duelul dintre CS United Galați și CFR Timișoara, meci-restanță din etapa I a noului sezon al Ligii I Futsal Fortuna.

Pentru că Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați va avea parchet nou, iar lucrările sunt în toi, campioana United Galați a evoluat pentru a doua oară consecutiv la Brăila. Sala „Danubius” pare să le poarte noroc elevilor lui Florin Ignat. După succesul categoric din week-end, 9-0 cu CFF Clujana Cluj, United Galați a bifat al doilea succes „pe teren propriu” la Brăila!

Confruntarea dintre CS United Galați și CFR Timișoara a fost un adevărat regal. La capătul unui meci nebun, campioana României a reușit să câștige la limită, scor 5-4, după o revenire incredibilă de la 0-3.

Spaniolul Cristian Cárdenas Maciá, noua achiziție a gălățenilor, a fost omul meciului. Cu două goluri și două pase decisive, Cristian Cárdenas Maciá i-a cucerit pe fanii gălățeni. Începutul meciului a fost un adevărat coșmar pentru campionii de la CS United Galați. După doar 11 minute de joc, oaspeții conduceau cu 3-0. Semnalul revenirii a fost dat de Cristian Cárdenas Maciá, care a fructificat o pasă a proaspăt internaționalului român Daniel Araujo. Leonardo Dos Santos „Pelé” a marcat și el pentru gălățeni cu patru minute înainte de pauză, din pasa lui Crișan, iar presiunea a trecut pe umerii bănățenilor. La reluare șase minute de la reluare, „Pelé” a adus egalarea pentru gălățeni dinmtr-o pasă semnată de Cárdenas. CFR Timișoara a trecut însă din nou la conducere, după reușita columbianului Mora Bedoya, una dintre surprizele oferite de echipa lui Robert Lupu în acest sezon. Gălățenii și-au respectat însă blazonul și au reușit să întoarcă rezultatul punând capăt unui meci deosebit de spectaculos.

„A fost un meci cu adevărat nebun! Genul de partidă care te face să îmbătrânești cu câțiva ani, pentru ca mai apoi să te întinerească subit! Acesta e futsalul adevărat. Ne bucurăm pentru cele trei puncte, pentru puterea de a reveni în joc, ceea ce arată caracter și forță interioară. Timișoara, așa cum ne așteptam, a făcut un meci foarte bun, ne-a dat bătăi de cap și ne-a forțat la toate capitolele”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

United Galați – CFR Timișoara 5-4 (2-3), Sala Danubius, Brăila
Au marcat: Cárdenas (15, 36), Pelé (16, 26), Araujo (30) / Mora (2, 28), Krstić (5, 11)
Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Boharu Predescu Ionel (Buftea); Gunciu Roberto Florentin (Popeşti Leordeni)
Observator: Gherman Gabriel (Bucureşti)

United Galați: Cârdei – Araujo, Ignat, Pelé, Cardenas; Toniță, Burdujel, O. Cireș, Crișan, Arhire, Crăciun, Boșneagă, Oană, Dudău.
Antrenor: Florin Ignat

CFR Timișoara: Lungu – Ilaș, Krstić, Mora, Nastai; Lupu, Toader, David, Iancu, Buhăceanu, Dan, Roșca.
Antrenor: Robert Lupu

Astăzi, vineri, 30 septembrie, ora 18:00, Liga I Futsal Fortuna programează o nouă partidă interesantă. Este vorba despre meciul FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, meci-restanță din aceeași etapă întâi.

Trupa lui Jakab Zoltan a disputat un singur meci în acest sezon, tot pe teren propriu, 5-3 cu Luceafărul Buzău în etapa a doua. În week-end-ul trecut, gruparea harghiteană a stat.

După eșecul din meciul de debut în noul sezon, 1-2 pe teren propriu cu CFR Timișoara, Autobergamo Deva s-a revanșat în runda următoare. Echipa lui Adrian Moț s-a impus în deplasarea de la Buzău cu Luceafărul, scor 4-2, la capătul unui meci deosebit de spectaculos.

FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, Sala Sporturilor, Odorheiu Secuiesc
Arbitri: Chița Liviu (Piteşti), Trașcă Marius (Piteşti); Dârjan Liviu (Braşov)
Observator: Șandru Ilie (Piteşti)

Articol de Adi Dobre