Cei mai mici dintre cei mai talentați jucători români angrenați în formatul Ligii Elitelor se apropie de finalul sezonului 2023/2024. Semifinalele propun dueluri spectaculoase!

Liga Elitelor U15 a finalizat sezonul regular cu cele trei serii de câte 12 formații, dar și play-off-ul și play-out-ul, astfel că a rămas pentru 4 dintre cele mai performante echipe în lupta pentru marele trofeu!

Semifinalele se vor juca după următorul program:

Turul

  • 20 aprilie, ora 12:00 – Farul Constanța vs FCSB
  • 20 aprilie, ora 14:00 – Universitatea Craiova vs CSA Steaua

Returul

  • 11 mai, ora 12:00 – CSA Steaua vs Universitatea Craiova
  • 11 mai, ora 12:00 – FCSB vs Farul Constanța

Al treilea duel din sezon, se poate întâmpla orice!

CSA Steaua, FCSB și Universitatea Craiova au fost câștigătoarele celor trei serii de play-off, în vreme ce Farul Constanța, locul 2 în Seria II, cu 52 de puncte și la trei în spatele FCSB, cea mai bună echipă de pe locul secund. În celelalte serii, Csikszereda Miercurea Ciuc a strâns 51 de puncte (Seria I) iar UTA Arad, tot 51 de puncte (Seria III).

Așadar, semifinala Farul Constanța – FCSB aduce față în față două formații ce se cunosc deja foarte bine. În seria de play-off, bucureștenii s-au impus pe teren propriu cu 1-0, pierzând însă returul din Dobrogea cu 1-2.

Confruntarea a avut loc o dată și în sezonul regular, într-o serie câștigată de Farul cu avans de trei puncte față de FCSB! Atunci, Farul s-a impus clar, 4-1 în deplasare!

De menționat faptul că FCSB este echipa din play-off cu cel mai bun randament ofensiv, medie de 3,5 goluri înscrise pe meci.

Se joacă în avans finala Cupei Elitelor U15

În duelul dintre Universitatea Craiova și CSA Steaua vom avea față în față formațiile care se vor duela și în finala Cupei Elitelor U15, programată pe 31 mai!

Cele două cluburi nu au jucat în acest sezon în meci direct, oltenii câștigându-și seria de sezon regular la cinci puncte avans de UTA Arad, în vreme ce bucureștenii terminând pe locul 2, la trei puncte în spatele Politehnicii Iași, în seria I din aceeași fază a competiției.

În sezonul anterior la această categorie de vârstă, pe formatul vechi al competiției, nici Universitatea, nici CSA Steaua, nu au fost prezente în final four.