Foto: Facebook / UTA Arad

În acest weekend s-au jucat partidele etapei a 10-a din Liga Elitelor. Majoritatea echipelor și-au consolidat pozițiile în clasament, dar unele dintre acestea încă luptă din greu pentru a obține un loc în Play-off.

Echipele care luptă pentru TOP 6 la U19

Seria de Est:

În această serie, ocupantele primelor 5 poziții și-au asigurat locurile în Play-off. Din punct de vedere matematic, acestea pot pierde în partidele din ultima etapă și ar prinde în continuare un loc favorabil pentru următoarea etapă importantă a Ligii Elitelor.

Pentru locul 6, ocupat de Concordia Chiajna, lupta se dă între ilfoveni și Sepsi OSK, echipa de pe a 7-a poziție. Chiajna are 14 puncte acumulate în cele 10 partide, iar Sepsi este la un punct distanță de ilfoveni, respectiv 13.

Șansele sunt de partea celor de la Concordia Chiajna, deoarece ilfovenii vor întâlni o echipă de pe poziția a 8-a, Politehnica Iași. Cu toate că ieșenii sunt în cealaltă jumătate a clasamentului, aceștia au fost foarte aproape de a scoate un rezultat de egalitate contra echipei Dinamo care se află pe locul 3, iar meciul s-a terminat cu scor 2-3.

Cu toate acestea, chiar dacă partida ilfovenilor nu pare una foarte ușoară, șansele lor de a rămâne pe loc de Play-off cresc și se datorează adversarului celor de la Sepsi OSK din ultima etapă. Gruparea din Sfântu Gheorghe o va întâlni pe Farul Constanța, echipă care nu are nicio înfrângere și care este lider detașat, având un meci în minus.

Seria de Vest:

În această serie lupta este una foarte strânsă pentru primul loc, aici echipele de primele 4 poziții au fiecare câte 21 de puncte și au locurile în Play-off asigurate.

Politehnica Timișoara este una dintre echipele care încearcă să obțină un loc în primele 6 echipe din sezonul regular. Alb-violeții au o șansă de a termina pe loc de Play-off, chiar dacă aceasta nu este una foarte mare. În acest moment, timișorenii ocupă locul 7 în Seria de Vest și au 17 puncte acumulate. Aceștia se află la două puncte de locul 6 și la trei de poziția a 5-a.

Pentru a prinde loc de Play-off, Politehnica Timișoara are nevoie de o victorie cu scor mare în ultima etapă din sezonul regular. Chiar dacă i-ar învinge pe adversarii din etapa a 11-a, timișorenii vor aștepta și rezultatele partidelor în care vor juca cei de la Universtitatea Craiova și CFR Cluj.

Pentru Universitatea Craiova ultimul meci din acest sezon este unul destul de ușor, deoarece oltenii se vor duela contra celor de la LPS Bihorul Oradea, echipa de pe locul 11. Nici clujenii nu vor avea o ultimă partidă dificilă, aceștia îi vor înfrunta pe cei de la LPS Banatul Timișoara, grupare ce ocupă a 9-a poziție.

Astfel, pentru a putea prinde loc de Play-off, cei de la Politehnica Timișoara se vor baza pe adversarele celor de la Universitatea Craiova și CFR Cluj și vor spera la ultima șansă pe care o au pentru a-și îndeplini obiectivul.

CLASAMENT LIGA ELITELOR SERIA DE VEST U19

Echipele care luptă pentru TOP 6 la U17

Seria de Est:

În această serie lupta este una foarte strânsă și există multe echipe din primele locuri importante care au un meci în minus. În acest moment, primul loc este ocupat de cei de la Farul Constanța, singurii care își vor menține poziția până la finalul sezonului regular.

Următoarele 7 echipe din clasament sunt la un punct una de cealaltă și acest lucru face ca fiecare să aibă o șansă mai mare sau mai mică pentru a rămâne sau a intra în top 6. Luând în considerare adversarele echipelor, dificultatea duelurilor și calculele matematice, FC Voluntari este singura echipă din afara actualului primelor șase poziții care ar putea intra în lupta pentru un loc în Play-off.

Primele 5 echipe din actualul clasament au cele mai mari șanse să rămână în cursa pentru Play-off, deoarece, analizând matematic, acestea au suficiente puncte. Lupta pentru locul șase se va da între Sepsi OSK, actualul loc 6 și FC Voluntari, poziția a 8-a.

Echipa de la Sfântu Gheorghe are 16 puncte, iar ultimul meci îl au împotriva celor de la Farul Constanța. Sepsi va avea un meci greu contra constănțenilor, echipă care este într-o formă foarte bună și care are cele mai mari șanse de a pleca cu cele 3 puncte acasă.

Acest lucru le sporește șansele de a ajunge în Play-off celor de la FC Voluntari, care au un meci în minus și 14 puncte. Pentru poziția a 6-a, ilfovenii se duelează cu gruparea de pe locul 7, CSA Steaua, care are 15 puncte. Roș-albaștrii vor juca ultimul meci cu cei de la FCSB, echipă ce luptă pentru locul 2 și care au o formă bună.

Astfel, chiar dacă FC Voluntari va pierde meciul restant cu liderii seriei de Est, aceștia vor avea un ultim meci din sezonul regular contra ultimei clasate, ceea ce le sporește șansele în a acumula cele 3 puncte și de a urca pe poziția a 6-a cu 17 puncte din cele 11 partide ale acestui sezon.

Seria de Vest:

Politehnica Timișoara a obținut cel de-al patrulea succes în campionat. Elevii antrenați de Alin Paleacu au câștigat în deplasare contra grupării de la Miercurea Ciuc, cu scor 0-3. Patrick Paleacu, Fabian Marincu şi Denis Boariu sunt cei trei marcatori care i-au ajutat pe timișoreni să urce pe locul 6 în clasament.

Alb-violeții au 14 puncte, însă sunt la trei puncte de locul 5 și la doar două puncte distanță de ocupanta poziției a 7-a, SC FC Ripensia, echipă care are un meci în minus și care ar putea să termine pe pozițe de Play-off.

Ultimul meci al celor de la Politehnica Timișoara este contra ocupantei locului 3, UTA Arad. Duelul timișorenilor cu utiștii nu va fi unul foarte ușor, iar pentru a rămâne în lupta pentru top 6, aceștia au nevoie de cele trei puncte.

SC FC Ripesnisa o va întâlni în partida restantă pe Universitatea Cluj, liderul neînvins din această serie. Meciul va fi unul dificil pentru timișoreni, însă aceștia pot lua 3 puncte în partida contra celor de la CFR Cluj din ultima etapă. Astfel, SC FC Ripensia ar putea ocupa poziția a 6-a din sezonul regular.

CLASAMENT LIGA ELITELOR SERIA DE VEST U17

Rezultate U19 din Etapa 10:

Seria de Est

 • ACS Sport Team București – Sepsi OSK 0-3
 • LPS Iolanda Balaș Soter Buzău – FC Botoșani 0-1
 • CSA Steaua – Concordia Chiajna 0-0
 • Politehnica Iași – Dinamo 2-3

Seria de Vest

 • LPS Bihorul Oradea – Gaz Metan Mediaș 0-3
 • AFK Csikszereda – Politehnica Timișoara 1-2
 • ACS Kids Tâmpa Brașov – Universitatea Craiova 0-3
 • CFR Cluj – Academia de Fotbal Viitorul Cluj 2-0
 • UTA Arad – LPS Banatul Timișoara 6-0

Rezultate U17 din Etapa 10:

Seria de Est

 • ACS Sport Team București – Sepsi OSK 4-1
 • LPS Iolanda Balaș Soter Buzău – FC Botoșani 0-2
 • CSA Steaua – Concordia Chiajna 4-0
 • Politehnica Iași – Dinamo 1-0

Seria de Vest

 • LPS Bihorul Oradea – Gaz Metan Mediaș 1-0
 • AFK Csikszereda – Politehnica Timișoara 0-3
 • ACS Kids Tâmpa Brașov – Universitatea Craiova 1-2
 • CFR Cluj – Academia de Fotbal Viitorul Cluj 1-2
 • UTA Arad – LPS Banatul Timișoara 4-0

Partidele reprogramate U19 din Etapa 10:

Seria de Est

Farul Constanța – FC Voluntari: miercuri, 3 noimebrie, ora 12:00

ACS FC Academica Clinceni – FCSB: miercuri, 3 noimebrie, ora 12:00

Seria de Vest

Universitatea Cluj – SC FC Ripensia: marți, 2 noimebrie, ora 12:00

Partidele reprogramate U17 din Etapa 10:

Seria de Est

Farul Constanța – FC Voluntari: miercuri, 3 noimebrie, ora 14:00

ACS FC Academica Clinceni – FCSB: miercuri, 3 noimebrie, ora 14:00

Seria de Vest

Universitatea Cluj – SC FC Ripensia: marți, 2 noiembrie, ora 14:00