După o pauză de trei luni, Liga de Tineret revine în această săptămână cu primele meciuri din 2024 pentru generațiile de jucători U18.

Primele meciuri reprezintă startul returului în cele două serii, adică ultimele cinci etape în care formațiile angrenate în play-off pot lupta pentru un loc în semifinalele competiției! Până la reluarea campionatelor de tineret însă, în ultimele două săptămâni au avut loc ultimele două etape din grupele Cupei de Tineret și Elită, fiind stabilite echipele calificate în următoarea fază a competiției.

Care sunt calculele pentru semifinale în cele două serii

Seria de Est este condusă de Farul, constănțenii pierzând însă din turație în acest play-off, înregistrând trei victorii și două eșecuri, după ce au încheiat sezonul regular cu 11 victorii în 11 partide. Avansul Farului față de locul secund este de 5 puncte, iar față de locul al treilea de 11 puncte, cu 5 etape înainte de final. Practic, dacă Farul se impune la Chiajna, ultima clasată din serie, iar CSA Steaua nu câștigă meciul cu FCSB, atunci constănțenii obțin matematic calificarea în semifinalele competiției.

Un eventual succes al celor de la CSA Steaua ar face returul play-off-ului mult mai disputat, distanța dintre aceștia și FCSB urmând să fie de doar 3 puncte, cu patru etape rămase disputat. Ar putea profita de un eventual succes al formației din Ghencea și Rapid (29p.), dar și Sport Team (28p.), ocupantele locurilor 4 și 5. Cele două se întâlnesc în această etapă, Sport Team impunându-se în turul play-off-ului chiar pe terenul giuleștenilor, scor 2-1.

În Seria de Vest, ecuația calificării în semifinale e departe de a fi rezolvată, locurile 2-5 fiind despărțite de doar 3 puncte! Craiova pare să fie totuși cu un picior în semifinale, având un avans de 8 puncte față de locul secund, ocupat de Universitatea Cluj și de 10 puncte față de ocupanta locului trei. În startul returului, Universitatea Craiova va juca pe terenul Ripensiei Timișoara, ocupanta ultimului loc din play-off.

Universitatea Cluj urmărește să obțină toate punctele din confruntarea cu ACS Kids Tâmpa Brașov pentru a-și consolida poziția secundă în clasament, iar, posibil cel mai echilibrat duel din această rundă, cel dintre Politehnica Timișoara și AFK Csikszereda, echipe aflate la egalitate de puncte în clasament, 29, ne poate da o candidată certă pentru poziția a doua în clasament în etapele rămase.

Programul etapei a 6-a

PLAY-OFF

SERIA DE EST

Miercuri, 6 martie, ora 12:00

 • CSA Steaua – FCSB

Joi, 7 martie, ora 12:00

 • Concordia Chiajna – Farul Constanța
 • ACS Sport Team – FC Rapid 1923

SERIA DE VEST

Miercuri, 6 martie, ora 12:00

 • Ripensia Timișoara – Universitatea Craiova
 • Kids Tâmpa Brașov – Universitatea Cluj

Joi, 7 martie, ora 12:00

 • Politehnica Timișoara – AFK Csikszereda

PLAY-OUT

SERIA DE EST

Joi, 7 martie, ora 12:00

 • LPS Buzău – ACS Petrolul 52
 • Campionii FC Argeș – FC Voluntari

Duminică, 17 martie, ora 12:00

 • Politehnica Iași – SC Dinamo 1948

SERIA DE VEST

Miercuri, 6 martie, ora 12:00

 • UTA Arad – LPS Banatul Timișoara

Joi, 7 martie, ora 12:00

 • Sepsi OSK – Viitorul Cluj
 • CFR Cluj – LPS Bihorul Oradea

Se califică în semifinalele ocupantele primelor două locuri din play-off-urile celor două serii. Meciurile se vor juca în sistem tur-retur, după următorul program:

Semifinala 1

TUR: 20/21.04.2024 – Locul 2 seria Est vs Locul 1 seria Vest
RETUR: 27/28.04.2024 – Locul 1 seria Vest vs Locul 2 seria Est

Semifinala 2

TUR: 20/21.04.2024 – Locul 2 seria Vest vs Locul 1 seria Est
RETUR: 27/28.04.2024 – Locul 1 seria Est vs Locul 2 seria Vest


Prima etapă a semifinalelor din Cupă, programate în acest weekend

După cum aminteam mai devreme, înaintea reluării campionatului s-au disputat ultimele două etape din grupele Cupei de Tineret. În acest weekend vom avea meciurile din semifinalele  grupelor, echivalentul unor sferturi de finală. În această etapă a competiției, participă echipele care după disputarea jocurilor din grupă s-au clasat pe locurile de calificare 1 și 2. În etapa semifinală a grupelor, echipele vor disputa o singură manșă, iar echipa clasată pe primul loc din grupă va fi echipă gazdă.

Programul semifinalelor grupelor

Duminică, 10 martie, ora 12:00

 • Farul Constanța – Campionii FC Argeș
 • FCSB – Politehnica Iași
 • CFR Cluj – Politehnica Timișoara
 • Universitatea Craiova – Universitatea Cluj

În următoarea etapă, cea a semifinalelor Cupei de Tineret, participă echipele calificate în urma jocurilor din semifinalele grupelor, iar împerecherea se va face în urma tragerii la sorți, fără a se mai ține cont de criteriului geografic, urmând ca echipa gazdă să fie echipa cu punctajul cel mai mare obținut în urma Clasificării Academiilor.