FOTO: Facebook / ACS Kids Tâmpa Brașov

Duminică, 10 septembrie, au avut loc 9 din cele 12 meciuri programate în cadrul etapei a 5-a a sezonului regular.

Ploaie de goluri la jumătate sezonului regular

Nu mai puțin de 51 de goluri s-au marcat în cele 9 meciuri disputate în cele două serii, o medie de peste 5 goluri pe meci!
În seria de est, Campionii FC Argeș și FCSB s-au impus cu același scor, 6-1 în partidele cu LPS Buzău, respectiv Politehnica Iași. Tot în seria de est, ACS Sport Team a trecut cu 3-1 de Dinamo, în timp ce Concordia Chiajna s-a impus în derby-ul județului Ilfov cu FC Voluntari, scor 2-0.

La jumătatea sezonului regular, clasamentul este condus de Farul Constanța, cu 12 puncte, dar și un meci mai puțin disputat. Este urmată de Sport Team, cu 10 puncte, si FCSB cu 9 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat. Tot 9 puncte are și Rapid în clasament, dar și două restanțe. Este, așadar, devreme să anticipăm formațiile ce vor obține calificarea în play-off și vor lupta pentru semifinale, cel puțin până când toate formațiile nu vor avea același număr de jocuri disputate.

Kids Tâmpa reușește scorul etapei

Formația brașoveană a reușit scorul etapei a 5-a, trecând cu 9-1 în deplasare de LPS Banatul Timișoara. Kids Tâmpa are parte de un start de sezon promițător, cu 3 victorii în primele 5 etape, reușind și un succes în fața Universității Craiova, singurul al noului lider din seria de vest!
AFK Csikszereda a marcat și ea de nu mai puțin de 7 ori în duelul cu LPS Bihorul Oradea, încheind partida și fără gol primit!
Universitatea Craiova s-a impus cu 5-0 la Sf. Gheorghe și grație egalului dintre CFR Cluj și UTA Arad, scor 2-2, urcă pe primul loc în clasament, cu 12 puncte. Aminteam mai devreme de egalul clujenilor de la Arad, în fața unei formații care se află la al 4-lea rezultat de egalitate în primele 5 etape și care nu a reușit să câștige până acum în noua ediție Liga de Tineret.
Politehnica Timișoara a trecut fără emoții de Viitorul Cluj, scor 5-0, și ocupă la finalul rundei locul 5 cu 8 puncte, loc ce asigură prezența în play-off.

Acțiunile loturilor naționale de tineret din această perioadă au dus la amânarea unor partide din runda a 5-a a sezonului, astfel încât meciurile ACS Petrolul 52 – Farul Constanța și Ripensia Timișoara – Universitatea Cluj se vor disputa pe 20 septembrie, în timp ce CSA Steaua – FC Rapid 1923 a fost programat pentru 27 septembrie.

Rezultatele etapei a 5-a

SERIA DE EST

Duminică, 10 septembrie

Campionii FC Argeș – LPS Buzău 6-1

FCSB – Politehnica Iași 6-1

ACS Sport Team – SC Dinamo 1948 3-1

FC Voluntari – Concordia Chiajna 0-2

Miercuri, 20 septembrie

Ora 12:00

ACS Petrolul 52 – Farul Constanța

Miercuri, 27 septembrie

Ora 12:00

CSA Steaua – FC Rapid 1923

SERIA DE VEST

Duminică, 10 septembrie

Sepsi OSK – Universitatea Craiova 0-5

LPS Banatul Timișoara – Kids Tâmpa Brașov 1-9

Politehnica Timișoara – Viitorul Cluj 5-0

UTA Arad – CFR Cluj 2-2

AFK Csikszereda – LPS Bihorul Oradea 7-0

Miercuri, 20 septembrie

Ora 12:00

Ripensia Timișoara – Universitatea Cluj