Competiția aflată la prima ediție și dedicată celor mai talentați tineri fotbaliști români și-a încheiat prima fază a calendarului.

Liga de Tineret, care va furniza reprezentanta României în UEFA Youth League, înseamnă din 2022 formatul competițional care aduce pe teren cei mai buni jucători Under 18, alături de alți trei fotbaliști U21. Lansată în aprilie 2022, a ajuns în aceste zile la finalul sezonului regular pentru prima ediție.

Dincolo de calificarea în play-off pentru cele mai merituoase cluburi, este prilejul ideal pentru a evidenția randamentul special al formațiilor de până azi!

Cel mai bun atac: FCSB

Ofensiva numărul 1 din cele două serii, Est și Vest, nu vine de la unul dintre liderii acestora, ci de la una din ocupantele locului 2 la final de sezon regular! Este vorba de FCSB, clasată în urma Farului Constanța, la doar un punct distanță, în zona de Est.

Roș-albaștrii au avut un randament excepțional în atac, reușind să contabilizeze 42 de goluri în doar 11 etape, o medie de peste 3,8 goluri înscrise pe meci! UTA Arad, liderul din Vest, se plasează pe locul doi la ofensive, cu 36 de goluri marcate, în vreme ce podiumul e completat, surprinzător, de locul 3 din Est! E vorba de Rapid, cu 33 de reușite.

Cea mai bună defensivă: Farul

Absența dobrogenilor de la Farul Constanța din top 3 ofensive poate mira la prima vedere, dar liderii din Est își justifică performanța sportivă printr-un parcurs extrem de echilibrat, în care au marcat mai puțin decât cele mai bune echipe, dar au și primit cele mai puține goluri.

Farul e liderul apărărilor, încasând doar 8 goluri în cele 11 etape, și reușind să marcheze, în schimb, de 24 de ori. UTA Arad, liderul din Vest, are a doua cea mai bună apărare, cu 9 goluri încasate. Podiumul se încheie cu locul… 4 din Est! E vorba de CSA Steaua, 13 goluri primite, semn că ofensiva nu a fost la nivelul apărării, altfel militarii ar fi fost ceva mai sus în clasament la final de sezon regular.

Neînvinsă și lider la puncte: UTA

Deși nu e pe primul loc nici la ofensivă, nici la defensivă, UTA Arad e lider în Vest și are și cel mai bun golaveraj, plus 27. Mai mult decât atât, e singura dintre cele 24 de formații angrenate în competiție care până acum nu a cunoscut gustul înfrângerii, după 11 meciuri!

UTA e și clubul care a obținut cele mai multe puncte, 29, la capătul unei serii cu 9 victorii și doar două remize. Rivalii din Timiș au făcut ca arădenii să nu aibă punctaj maxim. Au fost un 0-0 surprinzător la LPS Banatul Timișoara (finalmente, locul 10 din 11 în Serie!) și un 3-3 pe teren propriu cu Ripensia Timișoara.

Campioana remizelor: Dinamo

Clasată pe locul 8 în Seria Est și participantă, astfel, în play-out-ul care începe încă din acest week-end, Dinamo București poate găsi o justificare în parcursul ezitant și prin prisma numărului mare de remize.

Este, în fapt, campioana rezultatelor de egalitate, cu nu mai puțin de 5 meciuri încheiate indecis din cele 11 runde programate în sezonul regular! Ultimele trei etape, spre exemplu, au însemnat 2-2 la Concordia Chiajna, 3-3 cu FCSB și 2-2 la FC Botoșani!

Componența play-off-ului și play-out-ului

SERIA DE EST

Play-off Play-out
FCSB Politehnica Iași
FC Rapid 1923 SC Dinamo 1948
Farul Constanța FC Voluntari
CSA Steaua Concordia Chiajna
ACS Petrolul 52 AFC Botoșani
ACS Sport Team LPS Buzău

SERIA DE VEST

Play-off Play-out
UTA Arad Universitatea Cluj
Ripensia Timișoara Politehnica Timișoara
Universitatea Craiova Campionii FC Argeș
CFR Cluj AFK Csikszereda
Sepsi OSK Sf. Gheorghe LPS Banatul Timișoara
ACS Viitorul Cluj Kids Tâmpa Brașov