Foto: Facebook / FC Universitatea Cluj

Astăzi, 30 octombrie, începe ultima etapă a sezonului regular din Liga de Tineret. 9 echipele au obținut deja calificarea în play-off, ultimele 3 participante urmând a fi stabilite în urma meciurilor de astăzi.

Seria de est și-a desemnat încă de la finalul etapei trecute cele 6 reprezentante din play-off. Farul Constanța, FCSB, Rapid, Petrolul, ACS Sport Team și CSA Steaua sunt echipele ce vor lupta pentru prezența în semifinalele competiției. Deși calificate, fiecare punct acumulat în campionat este important în lupta pentru primele poziții în clasament, primele 3 echipe fiind despărțite de doar un punct.

După un parcurs bun în actualul campionat, Rapid încheie sezonul regular cu un meci în deplasare, pe terenul ultimei clasate, LPS Buzău. FCSB va primi vizita celor de la Petrolul, într-un duel pe care îl vom regăsi și în play-off-ul seriei de est. În cazul unui succes al prahovenilor, aceștia vor încheia sezonul regular la egalitate de puncte cu adversarii de astăzi. Liderul seriei de est, Farul  Constanța, va juca meciul cu ACS Sport Team joi, 3 noiembrie, de la ora 12:00.

Play-off Play-out
Farul Constanța Politehnica Iași
FCSB FC Voluntari
FC Rapid 1923 SC Dinamo 1948
ACS Petrolul 52 Concordia Chiajna
ACS Sport Team AFC Botoșani
CSA Steaua LPS Buzău

În seria de vest, Universitatea Cluj, CFR Cluj, Sepsi OSK Sf. Gheorghe și ACS Viitorul Cluj sunt cele 4 echipe ce luptă pentru ultimele 3 locuri în play-off-ul ligii de tineret, în vreme ce UTA Arad, Ripensia Timișoara și Universitatea Craiova au deja prezența asigurată matematic. Poate cel mai interesant duel al etapei este cel dintre Universitatea Cluj și CFR Cluj, unde una din cele două formații poate rămâne în afara play-off-ului în cazul unui eșec, în funcție și de rezultatele pe care le vor înregistra Viitorul Cluj în meciul cu Universitatea Craiova și Sepsi OSK în partida cu Ripensia Timișoara.

În cea de-a doua etapă din cadrul Ligii de Tineret, cea de play-off/play-out, fiecare echipă va disputa jocuri tur – retur cu toate celelalte echipe din grupa sa (sistem campionat), rezultând astfel un număr de 10 etape (5 tur – 5 retur). La sfârșitul celor 10 etape echipele clasate pe primele două locuri (seria Est – seria Vest) din prima grupă valorică a fiecărei serii (play-off), se vor califica în etapa semifinală a competiției. La terminarea acestei etape, ierarhia valorică a echipelor se stabilește în funcție de locul ocupat de fiecare în grupa valorică în care a participat.

Programul etapei a 11-a

SERIA EST

Duminică, 30 octombrie – ora 12:00

LPS Buzău – FC Rapid 1923

Concordia Chiajna – Politehnica Iași

FCSB – ACS Petrolul 52

AFC Botoșani – Dinamo

FC Voluntari – CSA Steaua

Joi, 3 noiembrie – ora 12:00

Farul Constanța – ACS Sport Team

SERIA VEST

Duminică, 30 octombrie – ora 12:00

CFR Cluj – Universitatea Cluj

Kids Tâmpa Brașov – LPS Banatul Timișoara

Politehnica Timișoara – UTA Arad

ACS Viitorul Cluj – Universitatea Craiova

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Ripensia Timișoara

Miercuri, 2 noiembrie – ora 12:00

Campionii FC Argeș – AFK Csikszereda