Foto: Leczki József / Facebook FK Csikszereda

Miercuri, 18 octombrie, au avut loc ultimele partide ale etapei a 10-a din Liga de Tineret. În urma rezultatelor înregistrate, Universitatea Cluj devine cea de-a doua echipă calificată matematic în play-off-ul competiției, ierarhia finală a sezonului regular urmând să fie stabilită în ultima rundă, în acest weekend.

Tabloul play-off-ului din seria de est deja cunoscut, după ce Concordia Chiajna a învins în deplasarea de la Buzău, cu LPS, scor 1-0, și s-a distanțat la 5 puncte de Campionii FC Argeș și Petrolul. Pe lângă ilfoveni, în play-off s-au mai calificat, în seria de est, Farul Constanța, FCSB, FC Rapid 1923, ACS Sport Team și CSA Steaua. Play-out-ul este format din Campionii FC Argeș, ACS Petrolul 52, SC Dinamo 1948, FC Voluntari, Politehnica Iași și LPS Buzău.

Seria de vest prelungește suspansul până în ultima rundă a sezonului, Universitatea Craiova și Universitatea Cluj fiind până acum singurele calificate matematic în play-off. Pentru ultimele patru poziții se află în luptă cinci echipe. CFR Cluj, AFK Csikszereda și Kids Tâmpa Brașov se află la egalitate de puncte, respectiv 19, Politehnica Timișoara are 18, iar Ripensia echipa de pe locul 7, are 16 puncte.

Situația este una strânsă, existând posibilitatea, în urma jocurilor din ultima rundă, ca toate cele 5 echipe să încheie la egalitate de puncte. În acest caz, cea mai bine clasată echipă ar fi Politehnica Timișoara, formație care are 7 puncte din confruntările cu celelalte 4 formații. În urma ei se află CFR Cluj cu 6 puncte din cele 4 dueluri, Csikszereda cu 5 puncte și Kids Tâmpa, respectiv Ripensia cu câte 4 puncte. Configurația finală poate varia în funcție de rezultatele pe care le vor obține formațiile în ultima rundă.

Cum arată ultima etapă a sezonului regular:

SERIA DE EST

Duminică, 22 octombrie

Ora 12:00

ACS Sport Team – Farul Constanța

CSA Steaua – FCSB

FC Voluntari – Campionii FC Argeș

Concordia Chiajna – ACS Petrolul 52

FC Rapid 1923 – LPS Buzău

SC Dinamo 1948 – Politehnica  Iași

SERIA DE VEST

Duminică, 22 octombrie

Ora 12:00

Politehnica Timișoara – Universitatea Cluj

UTA Arad – LPS Banatul Timișoara

AFK Csikszereda – Sepsi OSK

LPS Bihorul Oradea – Ripensia Timișoara

CFR Cluj – Universitatea Craiova

Viitorul Cluj – Kids Tâmpa Brașov