Înaintea ultimelor etape din sezonul regular L3 programate la început de martie, tabloul tehnicienilor din eșalon este unul interesant, plin de foști fotbaliști cunoscuți din Liga 1 și antrenori la acest nivel!

Foarte multe nume care au fost apreciate de suporterii români în urma evoluțiilor din teren sau prestațiilor ca antrenori în prim eșalon se regăsesc în staff-urile tehnice ale cluburilor de Liga 3 la acest moment, fie că se află în postura de antrenori principali, secunzi sau antrenori ai portarilor.

Fără pretențiile unei analize exhaustive, vom evidenția câțiva foști jucători și antrenori cunoscuți din L1 care azi pregătesc destinele echipelor din L3.

SERIILE 1-2: De la Pustai la Brăneț

 • La Ceahlăul Piatra Neamț îl regăsim ca antrenor pe Cristi Pustai, cu performanțe legate în L1 în special de Gaz Metan Mediaș, iar secund pe Vasile Avădanei, jucător-reper al Ceahlăului în teren.
 • Doi fundași celebri, Goian și Selymes, pregătesc Foresta Suceva, respectiv Știința Miroslava. La ieșeni, antrenor cu portarii e un fost fotbalist de prestigiu de la Poli Iași, Benone Dohot.
 • Cristi Popovici, legat profund ca antrenor de Bacău, e la… CSM Bacău, alături cu o altă figură emblematică a fotbalului local, Gheorghe Penoff. Iar antrenor cu portarii la Csikszereda II este Tibi Lung, fostul stelist.
 • În S2, Toader Șteț, cel care promova Oneștiul în L1, pregătește Dinamo Bacău, ajutat de fostul fundaș Radu Ciobanu. În vreme ce ex-gălățeanul Viorel Tănase e pe banca celor de la Viitorul Ianca.
 • Fostul vârf Paul Batin e antrenor secund la Metalul Buzău, pe când portarul Cristi Brăneț, cu o carieră reprezentativă la cluburi moldave, pregătește goalkeeper-ii de la Sporting Liești.

SERIILE 3-6: Ferfelea, Costel Ilie, Stere, Papură…

 • Marius Axinciuc, fostul mijlocaș, împreună fostul fundaș Sorin Rădoi coordonează activitatea echipei Farul Constanța II, iar Viorel Ferfelea, consacrat din perioada Sportul Studențesc, pregătește Agricola Borcea. Ex-coechipierul său din Regie, Răzvan Farmache, e la Recolta Gheorghe Doja!
 • Dacă pe Costel Ilie, mijlocașul de altădată al Ceahlăului, îl regăsim pe banca formației Înainte Modelu, ex-portarul Marius Bratu e în cealaltă serie, 4, la CS Dinamo. Iar Alin Ilin, crescut de Dinamo, fost la Jiul sau Progresul, e secund la CS Tunari.
 • Cuplul Adrian Dulcea – Iulian Tameș, foști fotbaliști importanți ai Argeșului, pregătește pe Unirea Bascov. La Flacăra Moreni, în localitatea natală, s-a întors ca antrenor mijlocașul de talent Gabriel Paraschiv.
 • Fostul mare jucător al Brașovului, Ioan Naghi, e în staff-ul tehnic de la SR Municipal Brașov, pe când atacantul din trecut al aceleiași echipe, Mihai Stere, pregătește Olimpic Zărnești.
 • Pe Costin Lazăr, ex-Sportul și Rapid, printre altele, îl descoperim la Cetatea Turnu Măgurele, în vreme ce antrenor principal la formația secundă a Universității Craiova este Corneliu Papură.

SERIILE 7-10: Dominarea foștilor fundași

 • Foștii fundași Ștefan Nanu și Victor Naicu sunt adversari în aceeași serie, amândoi legați prin cariera de jucători de Craiova. Nanu e la CSM Deva, în vreme ce Naicu, la ACSO Filiași. Cristi Todea, fost lider la UTA Arad, e pe banca Gloriei Teuz Lunca Cermei.
 • Flavius Boroncoi și mijlocașul de excepție de altădată al Stelei, Damian Militaru, pregătesc Jiul Petroșani, pe când Ioan Petcu, jucător emblematic al Corvinului Hunedoara, e principal la Armata Aurul Brad.
 • Marius Popescu, reper U Cluj, pregătește Academia Viitorul din Cluj-Napoca, iar fostul fundaș Florin Maxim atacă promovarea în L2 cu Corvinul Hunedoara.
 • Doi foști fundași, Adrian Iencsi și Dorin Mihuț, sunt rivali în serie. Primul, principal la CSM Sighetul Marmației, cel de-al doilea, secund la Bihor Oradea. Adversari? Alți foști fundași cunoscuți! Falub și Zegrean sunt la Gloria Bistrița Năsăud, Tiberiu Csik la Olimpia Satu Mare iar Șomcherechi la Sportul Șimleu Silvaniei!
 • Tiberiu Bălan a devenit din mijlocaș tehnic, antrenor la Minerul Ocna Dej, pe când foștii portari Zoltan Ritli și Călin Albuț lucrează în staff-urile de la Olimpia Satu Mare, respectiv Gloria Bistrița Năsăud.