Bihor Oradea luptă pentru promovarea în Liga 2

Ultima zi din martie și prima din aprilie au adus startul în play-off-ul din eșalonul trei, iar lupta pentru locurile la barajul de promovare continuă spectaculos!

În cele 10 serii din Liga 3 au început play-off-ul și play-out-ul, iar astăzi ne vom îndrepta spre cursa promovării, acolo unde 10 formații, liderii la final de play-off, vor intra în barajele care vor decide ocupantele celor cinci locuri din Liga 2 Casa Pariurilor pentru sezonul 2023-2024.

Diferență de o victorie și vine meciul direct!

Cea mai mică diferență de puncte la zi între primele două clasate vine din Seria 8, acolo unde CSM Reșița și Șoimii Lipova sunt despărțite de numai 3 puncte! Ambele au câștigat în runda inaugurală din această fază a competiției, pe teren propriu și cu același scor, 1-0. Bănățenii, cu Crișul Chișineu Criș în vreme ce Lipova, cu Ghiroda și Giarmata Vii.

Etapa următoare se anunță meci tare între cele două performere, la Reșița! Dar nici Ghiroda nu e total ieșită din calcule, fiind la acest moment la doar 9 puncte în fața CSM-ului.

Trei formații cu miză mare în seria 10

În Seriile 2 și 10, diferența e de numai 4 puncte în primele două clasate. Pe zona de sud-est a țării, CSM Râmnicu Sărat și Metalul Buzău duc bătălia, Unirea Braniștea fiind la 11 puncte în spatele liderului. Ambele formații din județul Buzău s-au impus pe teren propriu în runda inaugurală din play-off, 1-0 și 2-0, etapa următoare e meci greu la Râmnicu Sărat, între cele două!

În seria 10, Bihor Oradea are 4 puncte avans, dar… față de două urmăritoare! Bihorenii au învins cu 2-0 pe Lotus Băile Felix, în vreme ce remiza 0-0 dintre CSM Satu Mare și Gloria Bitrița-Năsăud menține suspansul pentru cele 5 runde rămase în joc!

Joc total în prima serie

Seria 1 este poate singura în care toate cele 4 formații din play-off au șanse reale la prima poziție și locul de baraj! Foresta Suceava (43p) a remizat 1-1 pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț (34p), așadar doar 9 puncte între locul 1 și locul 4 la zi!

Bucovina Răduți a pierdut acasă, 0-1 cu CSM Bacău, astfel că rămâne la 6 puncte în spatele liderului Foresta, iar băcăuanii se apropie la 7 puncte de lider! E seria unde fiecare etapă programată poate aduce răsturnări inedite și miza crește cu fiecare rundă!

Tunari, Alexandria și Filiași rămân favorite

În seriile 4, 6 și 7 avem un avans de 8, respectiv 9 puncte al liderilor față de principala urmăritoare. CS Tunari și-a construit ecartul de 9 puncte chiar în prima rundă din play-off, câștigând 2-1 și profitând de remiza SC Popești-Leordeni vs Flacăra Moreni 2-2 care i-a lăsat pe ilfovenii la o distanță mai mare de baraj.

CSM Alexandria și Sporting Roșiori au fost ambele victorioase pe teren propriu în etapa I din play-off, astfel că se conservă distanța de 8 puncte, cu prima formație în avans și urmând să găzduiască duelul direct chiar în week-end-ul viitor.

În seria 7, CSM Deva și ACSO Filiași au obținut fiecare 3 puncte pe teren propriu, cu scor identic 1-0, menținând 9 puncte diferență pentru hunedoreni, iar la fel ca în bătălia din Teleorman, Deva primește acasă pe Filiași runda următoare.

Trei lideri liniștiți

Cele mai mari diferențe dintre locul 1 și locul 2 înseamnă 10, 12, respectiv 14 puncte! CS Afumați e cel mai liniștit lider, cu avans considerabil, de 14 puncte în fața Farului Constanța 2, greu de crezut că în etapele care cumulează încă 15 puncte puse în joc se mai pot modifica multe.

CS Blejoi a crescut în seria 5 avansul la 12 puncte față de CSO Plopeni, formație care a remizat 0-0 pe teren propriu în fața ACS SR Municipal Brașov, complicându-și tare lupta de revenire spre pretenții de promovare.

Corvinul Hunedoara, favorita nr. 1 la baraj în seria 9, a învins și păstrează 10 puncte în fața celor de la Unirea Ungheni, pe care în etapa următoare îi vor primi pe teren propriu pentru un duel care poate consfinți detașarea accentuată a Corvinului.