Foto: Facebook Petrolul Ploiesti

Meci spectaculos, cu 4 goluri, pe Cluj Arena, în derby-ul etapei cu numărul 6 din play-off. Clujenii înving Petrolul cu 3-1 și se apropie la doar 3 puncte de prima poziție.

Universitatea a deschis rapid scorul, prin Tescan, în minutul 6 al meciului, după o eroare în apărare a lui Marian Huja. Atacurile clujenilor au continuat, iar în minutul 11, Ely Fernandes a lovit bara porții apărate de Raul Avram, după o centrare bună, trimisă în careu de Albert Hofman. Șapte minute mai târziu, Florin Ilie a dus scorul la 2-0, cu o lovitură de cap bine plasată, din apropierea punctului cu var. Același Tescan avea să marcheze din nou, în minutul 26, în urma unui corner, iar tabela arăta 3-0 pentru gazde.

Prima ocazie importantă a oaspeților a venit în minutul 30, în urma unui corner. Meijers a trimis mingea în bara transversală, aceasta ajungând ulterior la Chindriș, care a șutat în blocajul apărării adverse. Petrolul putea reveni în joc, în minutul 33, dar, din nou, bara s-a opus golului.

Repriza secundă a stat sub semnul echilibrului până în minutul 63 când Măzărache a obținut un penalty, după ce a scăpat singur cu portarul advers. Golgheterul prahovenilor, Sory Diarra, a transformat și oaspeții sperau la o revenire spectaculoasă în joc. Același Diarra putea marca din nou, în minutul 70, după ce a reușit să dribleze portarul, dar a șutat imprecis.

Nu au mai fost ocazii clare de gol până la final, Petrolul evoluând în 10 oameni după ieșirea lui Diarra, accidentat, în minutul 74.

Cu acest succes, clujenii urcă pe locul secund în clasament, la 3 puncte în spatele Petrolului și la 1 punct în fața celor de la FC Hermannstadt.

Mâine, 28 aprilie, fotbalul din Liga 2 revine cu o nouă etapă de play-off.

Clasament play-off

  1. ACS Petrolul 52 57p.
  2. FC Universitatea Cluj 54p.
  3. FC Hermannstadt 53p.
  4. CSA Steaua 45p.
  5. Concordia Chiajna 40p.
  6. Unirea Slobozia 36p.

Programul etapei a 7-a din play-off

Joi, 28 aprilie –  20:00

Concordia Chiajna – FC Hermannstadt

Sâmbătă, 30 aprilie – 15:00

Universitatea Cluj – Unirea Slobozia

Duminică, 1 mai – 14:30

ACS Petrolul 52 – CSA Steaua