Mai sunt doar trei etape până când se va auzi fluierul final al unui nou sezon din Liga 2 și Liga 3 Feminin. Ultimele luni din fotbalul feminin ne-au oferit momente extrem de spectaculoase și meciuri trăite la intensitate maximă.

În scurt timp vom pune capăt sezonului 2023/2024, și este momentul să aruncăm un ochi peste situația din clasament a echipelor implicate în lupta pentru promovare.

Liga 2 Feminin – ACS Vasas Femina și ACS Atletic Olimpia Gherla se află în fruntea celor două serii!

Cu doar trei etape înainte de finalul campionatului, cele două echipe care conduc cele două serii din Liga 2 Feminin sunt ACS Vasas Femina și ACS Atletic Olimpia. În prima serie (10 echipe), lupta pentru locul de baraj este una crâncenă. ACS Vasas Femina conduce ierarhia (40 puncte), dar principala sa urmăritoare, ACS Vulpițele Galbene (40 puncte) se află la egalitate de puncte cu acestea, dar are un meci în plus, astfel că vom avea parte de suspans în continuare până vom afla echipa care încheie sezonul pe prima poziție.

În cea de-a doua serie lucrurile sunt puțin mai clare. ACS Atletic Olimpia (foto jos) se află pe prima poziție cu 36 de puncte, la egalitate cu echipa de pe locul 2, Politehnica TM 2, echipa satelit a Politehnicii, care nu are drept de promovare. Astfel că, principala urmăritoare a liderului este AFC Hermannstadt (26 puncte), care se află la 10 puncte distanță,cu un meci mai puțin.

 

Liga 3 Feminin – 4 serii, 20 echipe, meciuri intense și spectaculoase!

În al treilea eșalon fotbalistic, competitivitatea este la cote înalte. Cele 20 de echipe participante au avut în minte un singur gând: să escaladeze vârfurile clasamentului în cele patru serii stabilite. Echipele distribuite câte cinci în fiecare serie au avut de disputat câte patru meciuri (două acasă – două în deplasare) cu fiecare echipă din propria serie, în sistem tur-retur x2.

Cele patru echipe care se află în fruntea clasamentelor și care au obținut deja promovarea din punct de vedere matematic cu trei etape înainte de finalul sezonului sunt: AFC UTA Arad (seria 1), Universitatea Craiova (seria 2), ACS Sepsi Sfântu Gheorghe (seria 3) și FC Rapid 1923 SA (seria 4).