Foto: Facebook Petrolul Ploiesti

Duminică, 1 mai, a avut loc ultimul meci al etapei a 7-a din play-off. Derby-ul rundei, dintre Petrolul și CSA Steaua, s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

Oaspeții au fost cei care au condus ostilitățile în această rundă. Unirea Slobozia a dat lovitura și s-a impus pe terenul celor de Universitatea Cluj, Hermannstadt a câștigat la Chiajna, împotriva Concordiei, iar CSA Steaua a obținut un rezultat de egalitate la Ploiești, împotriva celor de la Petrolul.

Meciul de pe „Ilie Oană” a stat sub semnul echilibrului încă de la început. Prima ocazie a partidei a venit abia în minutul 19, când Bogdan Chipirliu a șutat puțin pe lângă poarta apărată de Raul Avram. Oaspeții au continuat atacurile, iar, în minutul 25, Rareș Enceanu l-a pus din nou la încercare pe portarul gazdelor, cu un șut din afara careului.

Replica gazdelor nu s-a lăsat mult așteptată. În minutul 26, Eugeniu Ceobotaru a fost găsit liber în careu, după o centrare venită de pe partea stângă a atacului, dar a fost blocat excelent de portarul oaspeților, Horia Iancu.

Prima ocazia din a doua repriză a aparținut gazdelor. În minutul 56, Petrolul a trecut pe lângă deschiderea scorului când Takayuki Seto a fost servit excelent la marginea careului mare, dar a șutat peste poartă din poziție ideală. Prahovenii au rămas în inferioritate numerică în minutul 78 după ce căpitanul echipei, Valentin Țicu, a văzut al doilea cartonaș galben pentru un fault la mijlocul terenului.

Ultima ocazie a meciului a venit în minutul 90+6, când bucureștenii puteau da lovitura prin Emilian Pacionel, al cărui șut a fost scos de Raul Avram în corner.

După acest meci, Petrolul are două puncte avans față de locul secund, ocupat de FC Hermannstadt. Cele două echipe se vor întâlni în meci direct joi, 5 mai, de la ora 20:00.

Clasament play-off

  1. ACS Petrolul 52 58p.
  2. FC Hermannstadt 56p.
  3. FC Universitatea Cluj 54p.
  4. CSA Steaua 46p.
  5. Concordia Chiajna 40p.
  6. Unirea Slobozia 39p.

Programul etapei a 8-a din play-off

Miercuri, 4 mai – 16:30

Unirea Slobozia – Concordia Chiajna

Miercuri, 4 mai – 19:00

CSA Steaua – Universitatea Cluj

Joi, 5 mai – 20:00

FC Hermannstadt – ACS Petrolul 52