Foto: Facebook FC Petrolul Ploiești

Duminică, 8 mai, începe etapa cu numărul 9 din play-off, penultima a sezonului. Cele 3 meciuri vor fi transmise în direct de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport!

Două etape ne mai despart de finalul acestui sezon de Liga 2, un sezon ce stă sub semnul echilibrului în lupta pentru promovare până spre sfârșit. Petrolul s-a instalat în fotoliul de lider în etapa a 7-a a sezonului regular și nu a mai putut fi detronată de altă formație. Hermannstadt și Universitatea Cluj au fost principalele urmăritoare ale liderului, însă, în această etapă, cele două se vor întâlni în meci direct, iar asta înseamnă posibilitatea ca una din cele două formații să rateze șansa de a promova direct în Liga 1.

Programul etapei a 9-a din play-off

Duminică, 8 mai – 12:00

CSA Steaua – Unirea Slobozia LIVE

Etapa a 9-a este deschisă de meciul dintre CSA Steaua și Unirea Slobozia. Ialomițenii, pregătiți de Adrian Mihalcea, sunt neînvinși în ultimele 3 etape. Aceștia au remizat cu Hermannstadt și Concordia, iar pe Cluj Arena au produs surpriza etapei când au învins Universitatea cu 2-1. Bucureștenii, pregătiți de Daniel Oprița, au pierdut în etapa precedentă, 0-2, în fața celor de la Universitatea Cluj. Unirea Slobozia a pus de fiecare dată probleme lui CSA Steaua în actualul sezon. Ambele meciuri directe s-au încheiat cu rezultate de egalitate, 1-1 în sezonul regular și 0-0 în play-off.

Luni, 9 mai – 17:30

ACS Petrolul 52 – Concordia Chiajna LIVE

Este meciul în care Petrolul poate sărbători revenirea în Liga 1! În cazul în care ploieștenii câștigă astăzi, aceștia obțin promovarea directă, iar în cazul în care meciul de pe Cluj Arena se încheie la egalitate, Petrolul încheie sezonul de Liga 2 pe primul loc! În ambele dueluri directe din acest sezon, prahovenii s-au impus cu scorul de 1-0.

Marți, 10 mai – 19:30

Universitatea Cluj – FC Hermannstadt LIVE

Meci de totul sau nimic între cele două formații, în derby-ul acestei etape! Universitatea poate obține promovarea directă în prima ligă în cazul unui succes, în timp ce Hermannstadt este și ea tot mai sigură de promovare, dacă se impune pe Cluj Arena. Cele două echipe se află la egalitate de puncte, iar în cazul în care această egalitate persistă și după ultima etapă atunci departajarea se va face în funcție de numărul de puncte cu care cele două echipe au terminat sezonul regular.

LIVE – meciuri transmise în direct

Clasament play-off

 1. ACS Petrolul 59p.
 2. FC Hermannstadt 57p.
 3. Universitatea Cluj 57p.
 4. CSA Steaua 46p.
 5. Concordia Chiajna 41p.
 6. Unirea Slobozia 40p.

Ieri, 7 mai, s-a disputat și ultima etapă de play-out a sezonului. Ultima formație ce părăsește Liga 2 va fi stabilită în urma meciului de baraj dintre FC Brașov și Politehnica Timișoara, ocupantele locurilor 5 în cele două grupe de play-out.

Rezultatele etapei a 7-a din play-out

Sâmbătă, 7 mai – 11:00

Dunărea Călărași – AFK Csikszereda 2-6

FC Metaloglobus – CSC 1599 Șelimbăr 1-1

FC Brașov – AFC Astra 5-1

Viitorul Pandurii – SC FC Ripensia 0-2

Unirea Dej – FC Buzău 3-0

Sâmbătă, 7 mai – 12:45

ACSM Politehnica Iași – Politehnica Timișoara 3-1

Clasament grupa A play-out

 1. AFK Csikszereda 48p.
 2. FC Metaloglobus 37p.
 3. CSC 1599 Șelimbăr 37p.
 4. ACSM Politehnica Iași 36p.
 5. Politehnica Timișoara 28p.
 6. Dunărea Călărași 7p.
 7. Dacia Unirea Brăila 5p.

Clasament grupa B play-out

 1. FC Buzău 44p.
 2. Unirea Dej 43p.
 3. Viitorul Pandurii 34p.
 4. SC FC Ripensia 31p.
 5. FC Brașov 26p.
 6. Unirea Constanța 18p.
 7. AFC Astra -1