Foto: Facebook - C.S. Navobi Iasi

În Liga 2 Feminin, CSȘ Târgoviște și Universitatea Olimpia Cluj 2 au încheiat anul pe primele poziții din cele două serii, cu victorii pe linie.

În Seria 1, CSȘ Târgoviște ocupă fotoliul de lider, cu trei victorii din tot atâtea meciuri jucate și cu 14-1 golaveraj. Târgoviștencele sunt urmate în clasament de Vulpițele Galbene Roman și CSȘ Nicu Gane Fălticeni, fiecare cu câte șase puncte, dar formația din Roman are un golaveraj superior (8-4 față de 7-6).

”A fost un an cum nu ne-am fi așteptat vreodată! În luna martie veneam după un cantonament cetralizat, pregătiți de reluarea Ligii 1, iar acum abia am reușit să încheiem câteva meciuri în Liga 2! Am început pregătirea în septembrie, odată cu reluarea școlii, însă după prima săptămână s-au înregistrat cazuri de COVID-19 și s-a închis școala. Așa că a trebuit să intrăm în carantină. În cele din urmă, am reușit să ne adaptăm si să începem competiția în acest an. Am avut la dispoziție o săptămână de antrenamente, apoi am început cu meciurile”.

Niciodată nu mi s-a întâmplat să-mi văd echipa epuizată fizic după primele 15 minute de joc. Asta a fost o scenă trăită în prima etapă după începerea competiției, pe care nu aș fi crezut că o voi vedea vreodată. Cu toate astea, avem jucătoare cu experiență la nivelul Ligii 1, iar asta a făcut diferența. Sigur, s-a simțit lipsa de continuitate a antrenamentelor, însă am reușit să ne adunăm și noi și punctele. Obiectivul principal îl reprezintă, cu siguranță, revenirea în prima ligă!”, a declarat pentru FRF.RO antrenorul formației din Târgoviște, Mihai Tătăranu.

Florentina Istrate (16 ani), mijlocaș central la CSȘ Târgoviște, a marcat de cinci ori în actualul sezon din Liga 2. A avut patru reușite contra celor de la Navobi Iași, în etapa a doua, și a înscris unicul gol al victoriei cu Vasas Femina Odorhei 2, în runda a treia: “Atmosfera este una foarte bună în cadrul echipei. Chiar dacă în timpul meciurilor nu am fost în formă maximă pentru că nu am avut suficient timp să ne pregătim, ne bucurăm că am reușit să încheiem anul pe primul loc, cu victorii pe linie. După fiecare succes, domnul profesor ne felicită și ne încurajează să fim din ce în ce mai bune. Obiectivul nostru în acest sezon este să promovăm în Liga 1 și muncim foarte mult pentru a ajunge unde ne dorim”.

Cu o singură victorie în patru meciuri jucate, Vasas Femina Odorhei 2 se află pe poziția a patra, cu trei puncte. Ultimul loc este ocupat de Navobi Iași, care nu a reușit să adune niciun punct în cele trei partide disputate.

În Seria 2, lider este Universitatea Olimpia Cluj 2, cu nouă puncte după trei meciuri și un golaveraj impresionant:25-1. La o diferență de doar două puncte, pe locul secund în clasament se află Ladies Târgu Mureș, formație care a înregistrat până acum două succese și o înfrângere.

“Noi am fost avantajați că am început mai devreme pregătirea. Fiind echipa a doua de la o formație din prima ligă, am început pregătirea în vară și în luna noiembrie am fost mult mai în formă decât celelalte echipe care au început pregătirea în septembrie sau octombrie.

În al doilea rând, fetele noastre au un model în față – echipa din Liga 1, au un model de joc, de cum să fie ca jucătoare. E normal ca atunci când ai un model pe care vrei să îl urmezi să apară o emulație, o dorință în rândul jucătoarelor. În plus, faptul că foarte multe jucătoare din cadrul echipei sunt selecționate la echipa națională U17, iar alte două jucătoare la prima reprezentativă creează o motivație pentru întregul grup. La ultimele acțiuni ale naționalei U17 au fost convocate 12 jucătoare născute în 2004, 2005. Dacă ne referim și la cele din 2003, deja sunt titulare în Liga 1. Antonia Bratu și Adina Borodi au fost la naționala mare.

Eu sper ca pe viitor să facă pasul la prima echipă și jucătoare din generația 2005, pentru că până acum nu au avut dreptul să joace în Liga Campionilor și atunci nu au fost foarte mult promovate. Anul viitor dacă vor avea drept de joc în Liga Campionilor, probabil că vor avea șansa să joace la echipa mare”, a declarat Teodor Papuc, antrenorul echipei Universitatea Olimpia Cluj 2, pentru FRF.RO.

Pe poziția a treia se găsește AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, care a acumulat cinci puncte (o victorie, două remize și o înfrângere). Următoarea clasată este Olimpic Star Cluj, echipă ce a obținut un punct în trei meciuri jucate. Pe ultima poziție în ierarhia Seriei 2 se află Atletic Drobeta, care are trei înfrângeri în tot atâtea partide disputate.

Două meciuri din etapa a patra nu s-au disputat conform programului, astfel că rezultatele au fost stabilite la “masa verde” de Comisia de Disciplină a FRF: CSȘ Târgoviște – Vulpițele Galbene Roman 3-0; Olimpic Star Cluj – Ladies Târgu Mureș 0-3.

De știut: În cele 14 partide jucate s-au înscris 87 de goluri.

Rezultatele înregistrate în primele 4 etape din Liga 2 Feminin:

Seria 1

Etapa 1
Navobi Iași – CSȘ Nicu Gane Fălticeni 1-4
Vasas Femina Odorhei (2) – Vulpițele Galbene Roman 0-3

Etapa 2
CSȘ Nicu Gane Fălticeni – Vasas Femina Odorhei (2) 2-0
CSȘ Târgoviște – Navobi Iași 10-1

Etapa 3
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc (2) – CSȘ Târgoviște 0-1
Vulpițele Galbene Roman – CSȘ Nicu Gane Fălticeni 5-1

Etapa 4
CSȘ Târgoviște – Vulpițele Galbene Roman 3-0
Navobi Iași – Vasas Femina Odorhei (2) 0-9

Seria 2

Etapa 1
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Ladies Târgu Mureș 2-2
Universitatea Olimpia Cluj (2) – Atletic Drobeta 21-0

Etapa 2
Atletic Drobeta – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-6
Olimpic Star Cluj – Universitatea Olimpia Cluj (2) 0-1

Etapa 3
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Olimpic Star Cluj 3-3
Ladies Târgu Mureș – Atletic Drobeta 8-0

Etapa 4
Olimpic Star Cluj – Ladies Târgu Mureș 0-3
Universitatea Olimpia Cluj (2) – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 3-1