Foto: Facebook FC Hermannstadt

FC Hermannstadt și Universitatea Cluj au remizat, scor 0-0, în ultimul meci al rundei din play-off.

Marți, 12 aprilie, a avut loc duelul dintre ocupantele locurilor 2 și 3 din clasament, contând pentru etapa a 4-a a play-off-ului. Prima repriză a aparținut gazdelor, care au ratat trei ocazii importante de a deschide scorul. În minutul 5 al meciului, mingea trimisă în careu de Alexandru Pantea a fost respinsă cu greu de portarul clujenilor. După o jumătate de oră de joc, căpitanul sibienilor, Petrișor Petrescu, a ratat șansa de a deschide scorul, șutând în blocajul advers din poziție ideală. Cea mai mare ocazie a gazdelor a venit în minutul 42, când Daniel Paraschiv a scăpat singur cu portarul advers, reușind să-l dribleze, dar a finalizat defectuos, paralel cu linia porții.

În ciuda dominării gazdelor, oaspeții puteau fi cei aflați în avantaj la pauză. În minutul 44, Sergio Ribeiro șutează de la marginea careului mare, dar balonul este deviat în bară. Aceeași bară s-a opus și la lovitura de cap a jucătorului celor de la FC Hermannstadt, Călin Popescu, din repriza secundă a meciului. Gazdele au continuat să atace, iar în minutul 73 au fost, din nou, aproape de deschiderea scorului. După un duel pentru minge la marginea careului mare, balonul a ajuns la Florin Bejan, care a șutat puternic, dar mingea a fost respinsă de portarul clujenilor, Andrei Gorcea, în corner.

A fost un meci în care FC Hermannstadt s-a aflat la conducerea jocului în majoritatea timpului și confirmă forma bună din acest play-off, fiind una din favoritele la un loc ce asigură promovarea directă în prima ligă, alături de adversara din meciul de ieri, Universitatea Cluj, care rămâne la un punct în spatele sibienilor.

Pentru formația pregătită de Marius Măldărășanu urmează meciul de la București, în compania celor de la CSA Steaua, în timp ce trupa pregătită de Erik Lincar primește, pe teren propriu, vizita celor de la Concordia Chiajna.

Rezultatele etapei a 4-a din play-off

Concordia Chiajna – ACS Petrolul 52 0-1

Unirea Slobozia – CSA Steaua 0-0

FC Hermannstadt – FC Universitatea Cluj 0-0

Clasament play-off

  1. ACS Petrolul 52 54p.
  2. FC Hermannstadt 49p.
  3. Universitatea Cluj 48p.
  4. CSA Steaua 42p.
  5. Concordia Chiajna 40p.
  6. Unirea Slobozia 35p.

Programul etapei cu numărul 5 din play-off

Duminică, 17 aprilie – 12:30

ACS Petrolul 52 – Unirea Slobozia

Duminică, 17 aprilie – 17:30

CSA Steaua – FC Hermannstadt

Luni, 18 aprilie – 17:30

FC Universitatea Cluj – Concordia Chiajna