Sâmbătă, 16 martie, avem programată etapa a 19-a, ultima a sezonului regular Liga 2 Casa Pariurilor. Toate meciurile din această etapă vor începe de la ora 14:00. Două meciuri vor fi transmise live pe programele Digi Sport, iar alte trei partide se vor vedea exclusiv pe FRF.tv!

Trei echipe luptă pentru ultima poziție în play-off

Gloria Buzău, Chindia Târgoviște și Ceahlăul Piatra Neamț sunt formațiile care luptă pentru ultimul loc în play-off în această ultimă rundă. Cele trei echipe se situează în clasament astfel:

 1. Gloria Buzău 31p. (+5)
 2. AFK Csikszereda 31p. (+5)
 3. Chindia Târgoviște 28p. (+14)
 4. Ceahlăul Piatra Neamț 28p. (+9)

În ecuație nu intră și AFK Csikszereda, ciucanii fiind matematic calificați în play-off, având avantajul rezultatelor directe cu cele trei echipe. Cele mai mari șanse de calificare le are Gloria Buzău, care depinde doar de rezultatul ei pentru a ocupa un loc în top 6 la finalul sezonului regular. Aceștia vor întâlni pe teren propriu Viitorul Pandurii iar un rezultat de egalitate ar fi suficient pentru a le asigura prezența în primele șase echipe.

În cazul în care Gloria Buzău pierde meciul cu Viitorul Pandurii, iar Chindia și Ceahlăul își câștigă meciurile cu CSC 1599 Șelimbăr și Progresul Spartac, atunci, la egalitate de puncte, criteriul de departajare folosit va fi cel al golaverajului general mai bun deoarece în meciurile directe dintre cele trei formații rezultatul a fost același, 1-1. Chindia ar fi cea care ar fi în avantaj în cazul unei astfel de departajări, având golaverajul +14, față de +9 Ceahlăul și +5 Gloria Buzău.

Nemțenii întâlnesc în această rundă ultima clasată, Progresul Spartac, astfel încât diferența de golaveraj față de Chindia nu pare fi un obiectiv greu de depășit, dar, după cum aminteam mai sus, cele două formații au nevoie în primul rând de o victorie a gorjenilor de la Viitorul Pandurii pe terenul Gloriei pentru a putea spera la play-off.

Ultima rundă poate da și prima formație retrogradată din acest sezon

Progresul Spartac ocupă ultimul loc în clasamentul Liga 2 Casa Pariurilor fiind în acest moment la 20 de puncte de locul 16, ocupat de Campionii FC Argeș, primul ce asigură menținerea în liga secundă și în următorul sezon. În cazul în care nu se va impune la Piatra Neamț, formația bucureșteană va retrograda matematic în Liga 3 încă de la startul play-out-ului, unde ar avea de disputat încă șase partide.

Marți, 19 martie, de la ora 12:00, vom avea tragerea la sorți pentru a se stabili programul meciurilor din play-off, respectiv play-out.

Programul etapei a 19-a

Sâmbătă, 16 martie

Ora 14:00

 • FC Unirea Dej – Concordia Chiajna
 • CSM Alexandria – Metaloglobus București
 • CSC 1599 Șelimbăr – Chindia Târgoviște – LIVE TV
 • CSA Steaua – CS Tunari
 • CSM Slatina – CS Mioveni
 • Gloria Buzău – Viitorul Pandurii – LIVE TV
 • Campionii FC Argeș – CSM Reșița – LIVE FRF.tv
 • Unirea Slobozia – Corvinul Hunedoara – LIVE FRF.tv
 • Ceahlăul Piatra Neamț – Progresul Spartac – LIVE FRF.tv
 • CSC Dumbrăvița – AFK Csikszereda