Foto: www.unireadej.ro

Mai puțin de 2 săptămâni ne despart de reluarea campionatului și de ultimele dueluri pentru accederea în play-off, dar și pentru evitarea părții inferioare a clasamentului! Astăzi, vă invităm să descoperiți care au fost formațiile cu cele mai logevive serii de meciuri fără înfrângere în prima parte a sezonului.

Seria meciurilor bune a dus Politehnica Iași pe podium

Chiar dacă a debutat pe banca ieșenilor cu o înfrângere, Leo Grozavu a reușit să încheie anul cu Politehnica Iași pe poziția secundă în clasament, după cea mai bună serie de meciuri a Politehnicii din acest sezon. În total, formația din Copou a avut 5 partide consecutive fără înfrângere, între etapele 12 și 16, acumulând 11 puncte din 15 posibile.

Gloria Buzău și AFK Csikszereda, în luptă directă pentru play-off

După ce au înregistrat 2 înfrângeri în primele 2 etape, ciucanii au reușit să lege 6 partide consecutive fără înfrângere în campionat, startul fiind dat în etapa a 3-a de succesul cu 4-0 din Ghencea, în intervalul de 6 partide formația din Miercurea Ciuc bifând 5 victorii și un rezultat de egalitate! După etapa a 8-a, ciucanii nu au mai reușit să aibă aceiași constanță în joc, reușind să obțină doar 2 victorii până la sfârșitul anului.

De cealaltă parte, Gloria Buzău a reușit cel mai bun parcurs în campionat după venirea lui Adrian Mihalcea pe banca tehnică a echipei. Se întâmpla în etapa a 9-a, după înfrângerea din deplasarea de la Unirea Constanța, scor 1-3. Până în etapa a 14-a, Adrian Mihalcea a fost neînvins în campionat ca antrenor al buzoienilor, reușind 6 partide consecutive fără înfrângere.

Meciul direct a dat startul seriilor de partide fără înfrângere

După un start dificil de campionat, în care s-a aflat în mare parte în a doua jumătate a clasamentului, Dinamo a reușit să se redreseze și să ajungă chiar în lupta pentru play-off în aceste ultime 3 etape rămase. Până la eșecul de la Iași, formația pregătită de Ovidiu Burcă a izbutit 7 partide consecutive fără înfrângere în campionat, între etapele 8 și 14, bifând 15 puncte din 21 posibile.

Tot 7 partide consecutive are și Unirea Slobozia. Ialomițenii au început seria pozitivă chiar după eșecul de pe terenul celor de la Dinamo, din etapa a 8-a, și au încheiat-o în ultima rundă din 2022, după ce Mediop a reușit golul victoriei celor de la Concordia Chiajna în minutul 90+4 al meciului!

Duel strâns în vârful clasamentului între CSA Steaua și Oțelul

Lideră în clasament, CSA Steaua este, alături de Oțelul Galați, una din formațiile cu cele mai constante evoluții din acest sezon. Formația pregătită de Daniel Oprița a reușit o serie de 8 meciuri consecutive fără înfrângere în acest sezon, serie începută după eșecul cu 0-4 de pe teren propriu în fața celor de la AFK Csikszereda, obținând 22 din 24 de puncte puse în joc în acest interval.

Oțelul a surprins prin evoluția de la startul campionatului, fiind neînvinsă în primele 8 etape ale sezonului. Chiar dacă a urmat o perioadă în care nu a izbutit să câștige decât 4 puncte din 15 posibile, Oțelul a reușit să se redreseze și să încheie anul pe locul 3, cu 3 victorii consecutive.

Serie impresionantă de partide fără eșec pentru Unirea Dej

Unirea Dej este una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon, echipa pregătită de Dragoș Militaru având cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere din campionat. Între etapele 4 și 12, Unirea a strâns 19 puncte din 27 posibile, seria de 9 meciuri consecutive fără înfrângere luând sfârșit la partida cu CSA Steaua din Ghencea. Chiar dacă în ultimele 4 partide ale anului a obținut doar 2 puncte, Unirea Dej a rămas în zone locurilor de play-off, pe poziția a 5-a, cu șanse mari de a se lupta pentru promovare în acest sezon.

Numărul de partide consecutive fără înfrângere:

  1. Unirea Dej – 9 meciuri
  2. CSA Steaua/Oțelul Galați – 8 meciuri
  3. Unirea Slobozia/Dinamo – 7 meciuri
  4. AFK Csikszereda/Gloria Buzău – 6 meciuri
  5. Politehnica Iași – 5 meciuri
  6. Minaur Baia Mare/CSC 1599 Șelimbăr/FC Brașov/CSM Slatina/Ripensia Timișoara/Metaloglobus – 4 meciuri
  7. Concordia Chiajna/Progresul Spartac/Viitorul Pandurii/Politehnica Timișoara – 3 meciuri
  8. CSC Dumbrăvița – 2 meciuri

Unirea Constanța este singura formație care nu a reușit să lege cel puțin două partide fără înfrângere în acest sezon.