Meciul de fotbal dintre Steaua Bucuresti si AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Steaua-Ghencea din Bucuresti, marti 23 august 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cum se prezintă, cu 3 etape înaintea finalului de sezon regular, clasamentul din L2 la nivel de avertismente și ce formații sunt campioanele fair-play-ului în competiție până acum.

Din ediția 2022/23 a Ligii 2 Casa Pariurilor s-au disputat 16 etape în 2022, alte trei sunt programate în februarie-martie acest an, după care urmează play-off-ul și play-out-ul. Începutul lui 2023 e un bun prilej pentru a evidenția performerele la un capitol important, fair-play-ul.

Fiecare club a primit 5 puncte pentru un cartonaș roșu direct, 3 puncte pentru eliminare în urma cumulului de cartonașe galbene și 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit.

CSA Steaua, cea mai avertizată echipă

Începem cu limita de jos a clasamentului, un top 3 al formațiilor care au cumulat cele mai multe puncte de avertizare. Ca un detaliu inedit, toate cele trei echipe din această serie a celor mai dure echipe sunt clasate momentan pe poziții de play-off!

  • 2 eliminări directe a suferit Unirea Constanța, lider la această zonă a statisticii

Unirea Dej (36 puncte) și Gloria Buzău (38 puncte) sunt depășite doar de CSA Steaua București (39 puncte), clubul din Capitală fiind liderul nedorit la cartonașe încasate! Curios, roș-albaștrii nu au văzut niciun roșu direct, ci doar trei în urma cumulului de galbene. Au însă 30 de avertismente cu cartonaș galben.

  • 32 de cartonașe galbene, cele mai multe, au văzut CSC Șelimbăr și Gloria Buzău

Csikszereda e liderul

Cele trei nou-promovate se regăsesc în top 5 fair-play în Liga 2 a acestui sezon până acum! Progresul Spartac București (25 puncte) ocupă poziția 5, în vreme ce Minaur Baia Mare (21 puncte) e pe locul secund, iar CSC Dumbrăvița (24 puncte), pe poziția 4.

  • 13 cartonașe galbene în 16 etape a văzut Minaur Baia Mare, cele mai puține din serie
  • 3 din 20 de formații nu au primit până acum cartonaș roșu: CSC Șelimbăr, Viitorul Pandurii Tg. Jiu și Metaloglobus București

Campioana fair-play-ului până la acest moment este însă Csikszereda Miercurea Ciuc, formația din Harghita având doar 19 puncte de avertisment în analiza noastră. Ciucanii au încasat 16 galbene (locul 2 în serie), un singur roșu în urma a două galbene și au suferit vreo eliminare de jucător directă.