© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Din sezonul 2014/2015 al eșalonului secund și până la ediția în curs de desfășurare din Liga 2 Casa Pariurilor, practic în ultimul deceniu, au avut loc nenumărate răsturnări de scor și reveniri pe tabelă în partidele din această competiție.

Astăzi descoperim împreună care au fost cele mai spectaculoase și impresionante, cele care au ținut cu sufletul la gură spectatorii pe stadioane și în fața televizoarelor! Cu atât mai mult cu cât, o partidă din acest campionat, 2023/2024, a intrat în top 5 al deceniului!

Diferența de goluri și intervalul de timp pentru revenire

Pentru realizarea acestei ierarhii între partidele cu răsturnări de scor s-a utilizat, firește, în primul rând, criteriul diferenței de goluri pe care o avea o formație în meci. Avem meciuri cu avantaj de 3 goluri și de 2 goluri la vârful clasamentului.

Pentru a le departaja am utilizat un al doilea criteriu, intervalul de timp în care s-a produs revenirea pe tabelă a echipei aflate în dezavantaj. Cu cât acesta este mai scurt, cu atât poziția mai bună în top 5 al deceniului. Iată cum arată ierarhia la zi!

Locul 5: Metaloglobus – CS Tunari 3-3 de la 1-3 în 13 minute

În acest sezon, ba chiar relativ recent, pe 2 decembrie, bucureștenii erau conduși cu 3-1 pe teren propriu de ilfoveni în minutul 57, după ce anterior fusese 2-0 și 2-1 pentru Tunari.

Doar că, după doar două minute, Huiban a înscris reducând din diferență (tot el marcase primul gol pentru Metaloglobus, din penalty), apoi Ad. Sîrbu a făcut 3-3 în minutul 72. A fost și rezultatul final al partidei.

Locul 4: Viitorul Tg. Jiu – Unirea Constanța 3-3 de la 3-1 în 7 minute

Ne întoarcem în timp două sezoane, spre ediția 2021/2022. Pe 2 aprilie, gorjenii conduceau acasă cu 3-1 în minutul 69 și se pregăteau de victorie.

Doar că tânărul Adrian Niță a punctat de două ori pentru oaspeți, în minutele 80 și 87, pentru o remiză nesperată poate pe parcurs, în dreptul Unirii Constanța!

Locul 3: Academica Clinceni – Foresta Suceava 3-3 de la 1-3 în 5 minute

Încheiem seria meciurilor unde revenirea s-a produs de la 2 goluri diferență printr-o partidă din sezonul 2016/2017, când doar 5 minute le-au trebuit gazdelor ca să smulgă un punct!

Foresta, pregătită de Cristian Popovici, a condus cu 1-0 din minutul 7, a fost egalată, apoi a făcut 2-1 în minutul 17 și deja 3-1 în minutul 37! Scorul a rămas acesta până pe final. Când s-a produs remontada uluitoare!

Fundașul Florin Ștefan a înscris în minutul 88 pentru Academica, iar Marius Coman a smuls remiza în prelungiri, minutul 90+3!

Locul 2: Farul Constanța – FCM Dorohoi 3-3 de la 3-0 în 15 minute

În sezonul 2014/2015, Farul Constanța pregătită la acea vreme de Marian Dinu a reușit să-și asigure un avans mai mult de cât confortabil în fața celor de la Dorohoi, 3-0 la pauză! Scorul fusese fixat din minutul 43, când Marco Enciu a bifat dubla (anterior, Robert Neagoe deschisese scorul).

La revenire însă, oaspeții antrenați de Vespazian Colban au scris o veritabilă pagină de istorie la nivel de competiție! În doar un sfert de oră, între minutele 65 și 80, moldovenii au stabilit scorul final, incredibilul 3-3!

Au marcat Al. Marin (65) și Ed. Sandu (73), pentru ca Florentin Tudorache de la gazde să egaleze printr-un autogol în minutul 80.

Locul 1: Pandurii Tg. Jiu – Dacia Unirea Brăila 3-3 de la 0-3 în… 6 minute!

În sezonul 2017/2018, oaspeții antrenați de Alin Pînzaru mergeau în Gorj pentru un duel care avea să rămână reper. Brăilenii au intrat în avantaj la pauză, 1-0 în fața trupei lui Adrian Bogoi, gol marcat Al. Pop, fotbalistul de azi al Șelimbărului, în prelungirile primei reprize.

La reluare, Dacia Unirea a făcut 3-0 până în minutul 70 iar Pop deja probabil jubila pentru un hattrick în deplasare!

Intrat la pauză pentru gazde, Bogdan Danaricu avea alte planuri însă. A redus din diferență în minutul 72 și a egalat pentru 3-3 în minutul 78, cu golul lui Alexandru Vasilescu intrând în minutul 74. Și s-a făcut 3-3, scor final, în doar 6 minute!