FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

În perioada 5-8 august s-au disputat primele partide din sezonul regular al noii edițiii Liga 2 Casa Pariurilor, 2023/2024, una care se anunță plină de intensitate și spectacol!

Au luat startul în competiție 18 dintre cele 20 de echipe componente ale seriei din acest sezon, meciul Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița, programat pentru prima rundă, urmând să se dispute ulterior, câtă vreme la data etapei I nu se cunoștea deznodământul privind participarea bucureștenilor în noua ediție, în contextul FC Brașov.

Iată top 4 cifre interesante după prima etapă din Liga 2 Casa Pariurilor 2023/2024:

1. Oaspeții la putere, record pe ultimii ani!

Din cele 9 partide jucate, gazdele s-au impus în numai două rânduri! Au fost 4 victorii ale oaspeților și 3 remize, cu alte cuvinte, oaspeții au fost la putere! Comparativ cu ultimele ediții de Liga 2 Casa Pariurilor, a fost prima etapă cu cel mai bun randament al echipelor vizitatoare.

Concordia Chiajna, CSM Slatina, Unirea Slobozia și CSC Șelimbăr au câștigat în deplasare. Am avut 1,66 puncte obținute în medie de oaspeți, peste media de 1,1 puncte din prima rundă a ediției 2022/2023 și peste cea de 0,8 puncte din sezonul 2021/2022.

2. Marcatori români în formă

Din cele 15 reușite ale rundei inaugurale, 14 au fost semnate de fotbaliști români! Doar columbianul Mondragon, marcator pentru CSM Slatina în 3-1 la CS Tunari, s-a remarcat pe tabelă din segmentul stranierilor.

Detaliul statistic este cu atât mai interesant cu cât regăsim un total de 95 de fotbaliști de altă naționalitate decât română în loturile competitoarelor din acest sezon de Liga 2 Casa Pariurilor.

3. Primul gol al sezonului, în minutul 3

Cele mai rapide goluri din startul noului sezon au venit din partea unor fotbaliști cu experiență de prim eșalon! Robert Moldoveanu a punctat în minutul 3 al meciului Chindia – CSA Steaua 1-1, deschizând scorul din penalty. Moldoveanu, 24 ani, fost tricolor U21, a mai jucat la Dinamo, Petrolul, Brașov sau Farul.

Alexandru Neacșa, 31 ani, fost jucător printre altele la Universitatea Craiova, Gaz Metan sau FC Hermannstadt, a punctat în minutul 8 al partidei Corvinul Hunedoara – Ceahlăul Piatra Neamț 2-1. În vreme ce în minutul 9, la Tunari, vârful Valentin Alexandru, fost la Dunărea Călărași, a deschis scorul pentru CSM Slatina.

4. Doi portari români de 19 ani au ținut poarta intactă

Amândoi veniți sub formă de împrumut la actualele cluburi de L2, goalkeeperii Denis Oncescu și Alexandru Roșca, 19 ani fiecare, au reușit să nu primească gol în runda inaugurală, din postura de titulari.

Oncescu apără pentru Concordia Chiajna, venit de la Dinamo, în vreme ce Roșca e în poarta celor de la Șelimbăr, provenit de la UTA Arad. Ilfovenii au învins cu 3-0 la Csikszereda Miercurea Ciuc, iar Șelimbăr a învins 1-0 la Metaloglobus București.