© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Înaintea partidelor de baraj care vor evidenția posibilele formații din L2 ce se vor alătura promovatelor directe în L1, iată superlativele sezonului 2022/23 din Liga 2 Casa Pariurilor.

Cu Poli Iași și Oțelul Galați promovate pe prima scenă, iar Minaur Baia Mare, Poli Timișoara, Ripensia Timișoara, Unirea Constanța și Progresul Spartac retrogradate în L3, sezonul din Liga 2 Casa Pariurilor s-a scris spectaculos și plin de intensitate, etapă de etapă, atât în partea lui regulară, cât și în play-off, respectiv play-out.

Cel mai bun atac: din play-out!

Deși a activat în play-out, FC Brașov este echipa cu cel mai bun randament ofensiv din acest sezon! Trupa lui Dan Alexa a încheiat cu 49 de reușite, 26 în sezonul regular și alte 23 în play-out. La totalul de 25 de meciuri disputate, asta înseamnă o medie de 1,96 goluri marcate pe meci, cea mai bună din campionat!

Cea mai bună apărare: tot din play-out!

Și cea mai eficientă defensivă a ediției 2022/23 se regăsește tot în dreptul unei formații din play-out! Este vorba de CSM Slatina care a primit numai 16 goluri (11 în sezon regular), randament raportat la cele 25 de meciuri disputate care înseamnă doar 0,6 goluri primite pe meci, în medie!

Campioana ”X”, din Ardeal

Cu 13 remize rezultate din cele 29 de partide disputate (19 în sezon regular și 10 în play-off), revelația Unirea Dej este campioana egalurilor pentru acest sezon din Liga 2 Casa Pariurilor. Ardelenii încheiaseră sezonul regular pe locul 2 la acest capitol, sub CSM Slatina și la egalitate cu Progresul Spartac, însă în play-off au remizat jumătate din meciuri: 5 din 10 jucate!

 ”Recitalurile” sezonului

Unirea Constanța, echipă retrogradată în L3, a prilejuit pe durata play-out-ului mai multe partide în care adversarii au setat recordurile de goluri marcate într-un singur meci din acest sezon. În trei rânduri am avut meciuri cu 9 goluri pe tabelă! Progresul Spartac a învins-o cu 9-0 după 4-0 la pauză, Viitorul Pandurii a reușit un 7-2 după un 5-0 în prima parte, în vreme ce FC Brașov a egalat Progresul Spartac: 9-0 după 4-0 în primele 45 de minute.

Golgheter de la CSA Steaua

Bogdan Chipirliu, cu 17 goluri marcate, este fotbalistul cu cel mai bun randament ofensiv al sezonului. Vârful de la CSA Steaua reușise 12 goluri în sezonul regular și a adăugat alte 5 în play-off. Bulgarul Angelov de la FC Brașov, cu 8 reușite în sezon regular, a înscris 8 goluri și în play-out și vine în spatele lui Chipirliu.