© FOTO: Petronel TUDOR/SPORT PICTURES

La finalul primei părți a sezonului 2023/2024 din Liga 2 Casa Pariurilor, înainte de play-off și play-out, descoperim reperele speciale care țin de evoluția talentelor autohtone U19 din competiție.

După disputarea celor 19 etape programate în sezonul regular, putem evidenția primele ierarhii și superlative privind jucătorii tineri din Liga 2 Casa Pariurilor. Cu convingerea că aceste nume vor performa foarte curând la nivel de prim eșalon, dacă nu se vor fixa, cel puțin, ca jucători esențiali pe termen mediu și lung în actualul eșalon.

Doi integraliști U19!

Portarul Concordiei Chiajna, Denis Oncescu (împrumutat de la Dinamo), alături de fundașul central de la FC Argeș, Mario Tudose, sunt integraliștii Under 19 ai sezonului regular din Liga 2 Casa Pariurilor.

Oncescu (19 ani) și Tudose (18 ani) au cumulat fiecare maximum de minute posibile în teren, 1.710.

Alți 19 jucători au trecut, fiecare, de baiera celor 1.000 de minute de joc pentru echipele lor. Ierarhia e completată la nivel superior, după integraliștii de mai sus, de Rimovecz (CSM Reșița – 1.640 minute), Al. Roșca (Șelimbăr împrumutat de la UTA Arad – 1.620), Frănculescu (CSA Steaua – 1.476), Godja (Viitorul Pandurii – 1.473) și David Maftei (CSA Steaua împrumutat de la Farul – 1.405).

Liderii la 17 și 16 ani

Cele mai multe minute pentru un jucător de doar 17 ani împliniți le are Victor Stancovici (Unirea Dej – împrumutat de la FCSB), cu 1.304 minute.

În vreme ce, la categoria 16 ani, îl avem lider pe Remus Guțea (CS Mioveni), 1.192 minute.

Cei mai buni tineri marcatori 

Raul Rotund (CSC 1599 Șelimbăr) este golgheterul U19 al sezonului regular, cu 5 reușite pentru sibieni, unde activează sub formă de împrumut de la Universitatea Cluj.

Laurențiu Vlăsceanu (Unirea Slobozia) și Matei Moraru (Ceahlăul Piatra Neamț, dar împrumut tot de la “U” Cluj) completează podiumul, cu câte 4 goluri marcate fiecare.