CSC 1599 Șelimbăr (32 puncte) și Corvinul Hunedoara (31 puncte) sunt primele două clasate înaintea reluării celui de-al doilea eșalon pentru ultimele 4 etape programate din sezonul regular.

Cele două formații reprezintă, așadar, liderii la zi din Liga 2 Casa Pariurilor 2023/2024, cu Corvinul luând fața Unirii Slobozia la golaveraj, ce-i drept, +12 în dreptul ardelenilor versus doar +9 pe linia ialomițenilor pregătiți de Adrian Mihalcea.

Dar care sunt secretele prin care Șelimbărul și Hunedoara au ajuns să domine competiția până la acest punct? Descoperim astăzi cel puțin câte unul pentru fiecare din cele două performere!

Șelimbăr e Pasărea Phoenix!

Un top inedit care spune foarte multe despre forța mentală, dar și capacitatea fizică a celor de la CSC Șelimbăr este cel prin care se evidențiază formațiile cu cele mai multe puncte acumulate din postura de formații conduse în partide cu 1-0.

Practic, echipele care au obținut maximum de puncte posibil deși au fost conduse de adversar prin marcarea primului gol, demonstrând o forță de revenire care stă în ADN-ul campionilor.

Ei bine, CSC Șelimbăr a cucerit nu mai puțin de 10 puncte din meciuri în care a fost condusă după ce adversarul a marcat primul gol!

În 6 din 15 meciuri disputate, Șelimbăr a primit gol înainte de a marca însă a reușit o dată să smulgă remiza, până la final, iar în alte trei meciuri… să răstoarne partida și să învingă, cucerind toate cele trei puncte puse în joc!

După Șelimbăr, la acest capitol, urmează Gloria Buzău și Metaloglobus, fiecare cu câte 8 puncte obținute din acest tip de scenariu defavorabil inițial.

Corvinul, regina debuturilor de meci!

Corvinul Hunedoara e lider într-o altă ierarhie inedită, grăitoare pentru determinarea echipei lui Florin Maxim și pentru eficiența cu care transformă motivația în goluri pe tabelă.

Corvinul, după 15 etape din sezonul regular, e formația care a marcat cele mai multe goluri în primul sfert de oră al partidelor. Hunedorenii au înscris de 6 ori în 15 meciuri pe intervalul minutelor 1-15, luând așadar mereu un avantaj concret în meci dar și unul de moral care să-i ajute pe parcursul luptei lor.

CSM Reșița, CSA Steaua și CS Mioveni se află pe treapta a doua în acest top, fiecare cu câte 4 goluri marcate în debuturi de partide, pe intervalul de timp amintit.