Cum arată în diferite sisteme de joc un prim 11 al jucătorilor autohtoni din eșalonul secund, cu cele mai mari cote de piață în acest moment?

Sezonul 2022/23 e în plină desfășurare, suntem în mijlocul etapei 16 din faza regulară, ultima programată în 2022 pentru Liga 2 Casa Pariurilor. Astăzi propunem un exercițiu inedit, pe baza cotelor de piață furnizate de transfermarkt.com pentru toți jucătorii celor 20 de formații angrenate în competiție.

Și alcătuim, pe baza acestora, primul 11 al fotbaliștilor români cu cele mai mare cote de piață, în două sisteme de joc diferite pentru echipa noastră imaginară.

7 echipe prezente în 4-4-2

Începem cu clasicul sistemelor de joc de azi, un 4-4-2 cu doi atacanți de careu. Pentru acesta, observăm că primul 11 al cotelor ne oferă nu mai puțin de 7 cluburi, încă o confirmare a faptului că ne aflăm într-unul din cele mai echilibrate sezoane de Liga 2.

Iată cum ar putea arăta una din formații, funcție de cotele de piață:

Dur-Bozoancă (Oțelul Galați – 200*) – Pîrvulescu (Gloria Buzău – 250), Gugu (Steaua – 200), Marc (FC Brașov – 200), Sălceanu (Gloria Buzău – 175) – Ad. Popa (Steaua – 300), A. Roman (Poli Iași – 250), D. Codrea (Chiajna – 250), Hlistei (Poli Iași – 350) – Chirițoiu (Unirea Constanța – 175), Chică-Roșă (FC Brașov – 250).

*mii de euro

Nume noi și opțiuni de valoare în 3-5-2

Pentru un 3-5-2 care redevine tot mai la modă, se cam păstrează cei doi atacanți de mai sus, plus mijlocașii laterali, potrivit cotelor. Și Roman de la Poli Iași rămâne ca mijlocaș ofensiv.

Dar la cuplul de închizători putem avea, spre exemplu, pe Coadă (Unirea Slobozia) și Burdet (Unirea Dej), ambii cotați la 200.000 mii euro. În vreme ce noua linie defensivă îi poate conține, pe lângă Gugu sau Marc din prima echipă, pe I. Dinu (Unirea Slobozia) și Core (Viitorul Pandurii), amândoi la aceeași valoare de piață, relativă, de 200.000 mii euro.

Și portarul poate fi schimbat, aceeași estimare transfermarkt.com pentru Dur-Bozoancă fiind și pentru Stoian, goalkeeper-ul Gloriei Buzău.

Alți 8 jucători cu cote bune

Alți jucători români cu cote de minimum 200.000 mii euro în acest moment din Liga 2 sunt F. Cristea (Poli Iași), Corbu, D. Oroian, Balgiu (Steaua), Gavrilă (Dinamo), Dandea (Șelimbăr), Gyenge (Csikszereda) și Palmeș (Chiajna).

Cea mai mare cotă estimată, per total, îi aparține însă unui fotbalist străin, e vorba de portarul bosniac Dujmovici, de la Dinamo București, evaluat la 400.000 euro.