© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Marți, 16 august, a avut loc ultimul meci al etapei cu numărul 2 din Liga 2 Casa Pariurilor. Pe arena centrală din Clinceni, Oțelul Galați a reușit să se impună în fața celor de la Dinamo, scor 3-1.

Gălățenii au avut prima ocazie importantă a meciului în minutul 5 când Răzvan Gorovei a reluat peste poartă din apropierea careului de 6 metri. Nu au mai fost situații importante la cele două porți până în minutul 33 când Gorovei a deschis scorul după o lovitură liberă executată puternic de la peste 25 de metri de poarta celor de la Dinamo. Vasile Jardan a încercat o execuție asemănătoare din aceiași poziție în minutul 40, dar de această dată portarul celor de la Dinamo, Denis Oncescu, a avut un plasament mai bun și a reținut mingea. Un minut mai târziu, același Gorovei a luat pe cont propriu o acțiune, dar a șutat puțin pe lângă poartă. Golul de 1-1 a venit în ultimul minut de prelungiri al primei reprize când Vasile Buhăescu a marcat din pasa lui Gabriel Moura.

În minutul 56, oaspeții au trecut din nou în avantaj grație reușitei lui Laurențiu Maxim. Acesta a plasat excelent balonul lângă bara porții apărate de Oncescu și scorul pe tabelă a devenit 2-1.  Cel mai frumos gol al partidei a venit în minutul 66 și i-a aparținut lui George Cîrjan. Acesta a preluat mingea în careul de 6 metri și a reușit să o plaseze, din unghi, pe lângă portarul advers, în vinclul porții! Scorul a devenit 3-1 și gălățenii se apropiau de prima victorie a sezonului. Dinamo putea reduce din diferență prin Tîră în minutul 70, însă șutul acestuia a fost scos de portarul oaspeților, Dur-Bozoancă.

În minutul 74, Valentin Lazăr este faultat în careu, iar centralul partidei dictează lovitură de la 11 metri. Neluț Roșu a reușit să înscrie în primă fază, însă arbitrul a decis ca lovitura de pedeaspă să fie repetată deoarece mai mulți jucători ai gazdelor au intrat în careu în momentul execuției. Același Neluț Roșu nu a mai fost la fel de inspirat și la cea de-a doua execuție, iar Dur-Bozoancă a reușit să pareze lovitura de pedeapsă. Ultima ocazie de gol a partidei a aparținut oaspeților și a venit în urma unui corner executat în careu, dar mingea reluată către poartă a fost scoasă de Gabriel Moura de pe linia porții.

„Am văzut un plus de atitudine în jocul echipei și cred că am câștigat pe merit. Am fost echipa care a avut ocazii, care a controlat jocul. Sigur, am avut o ezitare în minutul 45 când am primit golul, dar după am demonstrat caracter, atitudine, am revenit și am câștigat pe merit. Este o muncă de 1 an de zile în care am cerut echipei să aibă încredere în potențialul ei. Dacă toți jucătorii sunt la potențial maxim este greu să pierdem. Nu trebuie să ai nume mari, trebuie să ai echipă și noi am demonstrat-o și în Liga a 3-a și acum.” – Dorinel Munteanu, antrenor Oțelul Galați

„Din păcate, nu am reușit să luăm niciun punct deși la pauză am avut un ascendent moral, înscriind în ultimele minute. Știu foarte bine care sunt problemele echipei, asta este situația și mergem înainte. Avem foarte mult de muncă și sperăm ca după tot ce s-a întâmplat în ultimii ani să stabilizăm situația. Trebuia să ținem mingea mai mult, ne-am speriat de pressingul lor. Avem foarte mulți jucători tineri, dar ăsta este clubul, asta e istoria lui, te îndeamnă să te bați pentru fiecare punct și sper ca aceștia să înțeleagă acest lucru.” – Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Rezultatele etapei a 2-a

Vineri, 12 august – ora 18:30

AFK Csikszereda – Concordia Chiajna 0-1

Sâmbătă, 13 august – ora 11:00

Ripensia Timișoara – Unirea Slobozia 1-2

CSC Dumbrăvița – FC Unirea Dej 1-2

Politehnica Iași – Viitorul Pandurii 2-0

Unirea Constanța – Progresul Spartac 0-3

CSC 1599 Șelimbăr – Politehnica Timișoara 4-0

Sâmbătă, 13 august – ora 11:30

Metaloglobus București – Gloria Buzău 1-3

Duminică, 14 august – ora 13:30

Fotbal Club Brașov – Minaur Baia Mare 1-1

Luni, 15 august – ora 12:30

CSM Slatina – CSA Steaua 1-2

Marți, 16 august – ora 18:00

Dinamo – Oțelul Galați 1-3