Rares Enceanu marcheaza un gol de langa Angelo Ciocan in meciul de fotbal dintre CSA Steaua Bucuresti si FC Unirea Dej, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Steaua-Ghencea din Bucuresti, luni 7 noiembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

După ce, în acest weekend, am aflat top 6 echipe la final de sezon regular, o provocare specială evidențiază o configurație ipotetică a play-off-ului pe baza randamentului ofensiv al jucătorilor autohtoni.

Cât de mult au contat golurile fotbaliștilor străini în deznodământul final al ierarhiei din sezonul regular? Ce formații s-au bazat preponderent pe reușitele jucătorilor români în cele 19 etape disputate? Cum ar fi arătat play-off-ul doar pe baza acestei contribuții? Sunt întrebări provocatoare al căror răspuns inedit se află la capătul analizei noastre!

Clasamentul real: 9 puncte diferență

Întâi de toate, ca element de comparație, să parcurgem încă o dată top 6 la final de sezon regular 2022/23 în Liga 2 Casa Pariurilor. Iată cum arată acesta înainte de play-off:

  1. CSA Steaua – 40p

2. Poli Iași – 40p

3. Oțelul Galați – 36p

4. Unirea Dej – 32p

5. Gloria Buzău – 31p

6. Dinamo București – 31p

Și acum să mergem spre zona spectaculoasă a exercițiului nostru! Un singur indiciu: Unirea Slobozia ar fi fost în play-off, doar pe baza golurilor marcate de jucători români.

Unirea Dej pe locul 1, cu toate golurile „românești”!

Doar pe baza golurilor marcate de români, diferența dintre locul 1 și locul 6 din play-off la start ar fi fost mult mai mare. Mai exact, de 13 puncte, față de 9 puncte, cât este în realitate. Iar lider ar fi fost, cu 41 de puncte, Unirea Dej!

Trupa pregătită de Dragoș Militaru a marcat 30 de goluri în cele 19 etape, iar toate acestea au fost reușite autohtone! Cocian (10) și Alex Pop (9) sunt golgheterii echipei în acest sezon, până acum. Dejul ar avea cu 10 puncte mai mult decât în realitate pentru că a încasat multe goluri de la fotbaliști de altă naționalitate.

Mișcări interesante în top

CSA Steaua s-ar menține aproape de bilanțul real, cu 38 de puncte, semn evident că raportul dintre golurile proprii marcate de jucători străini și cele primite de la astfel de jucători e unul destul de echilibrat. Cu 5 goluri, bulgarul Chunchukov e marcatorul străin al roș-albaștrilor.

Poli Iași ar pierde 4 puncte și ar rămâne pe poziția 3, cu doar 32 puncte. Pentru moldoveni au punctat străini precum Harrison, Plokhotnyuk sau Tomczyk. Iar pe locul 4 ar veni Unirea Slobozia, cu 31 de puncte!

Pentru că ialomițenii ar avea același număr de puncte ca în realitate, dar ar profita de scăderile competitoarelor. Slobozia a marcat prin camerunezii Afalna și Ekollo, 5 goluri împreună în acest sezon.

Buzăul ar fi spre retrogradare!

Dinamo ar pierde 2 puncte, în vreme ce Oțelul Galați ar scădea cu nu mai puțin de 7 în ierarhie, închizând categoria formațiilor de play-off. Bucureștenii au 8 reușite prin Ghezali, Iglesias și Larrucea, în vreme ce echipa lui Dorinel Munteanu are aproape jumătate dintre marcatorii sezonului de altă naționalitate: mai precis 6 din totalul de 13!

Iată cum ar arăta top 6 la final de sezon regular exclusiv pe baza golurilor marcate de fotbaliștii români:

  1. Unirea Dej – 42p
  2. CSA Steaua – 38p
  3. Poli Iași – 32p
  4. Unirea Slobozia – 31p
  5. Dinamo București – 29p
  6. Oțelul Galați – 28p

Gloria Buzău, altminteri în play-off, ar avea doar 19 puncte și ar fi abia pe locul 15! Asta pentru că la echipa lui Adi Mihalcea sunt golgheteri moldoveanul Boiciuc (8) și argentinianul Gaitan (5), dar au mai marcat în acest sezon și Trebotic, Dudu ori Ariel Lopez!