© FOTO: Valentin MACREA/SPORT PICTURES

Duminică, 3 decembrie, a avut loc ultimul meci din cadrul etapei a 15-a, ultima din 2023, confruntarea dintre Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna, încheiată la egalitate, scor 1-1.

În urma acestei remize, cele două formații au ratat șansa de a încheia anul pe un loc de play-off. Primele șase formații la final de 2023 sunt: CSC 1599 Șelimbăr (32p), Corvinul Hunedoara (31p), Unirea Slobozia (31p), CS Mioveni (26p), Gloria Buzău (25p) și Viitorul Pandurii (23p).

Ocupantele locurilor doi și trei, Corvinul Hunedoara, respectiv Unirea Slobozia, și-au câștigat meciurile din această rundă, hunedorenii trecând cu 1-0 în deplasare de CSA Steaua, în timp ce ialomițenii s-au impus pe teren propriu în fața Ceahlăului, scor 2-1, profitând astfel de pasul greșit făcut de sibieni care au remizat pe propriul teren cu CSM Reșița, scor 2-2, în meciul de deschidere al rundei.

Campionii FC Argeș încheie anul 2023 cu o victorie, 2-0 în fața celor de la CSC Dumbrăvița și păstrează speranțe pentru o clasare în primele șase la finalul sezonului regular, fiind în acest moment la cinci puncte de Viitorul Pandurii.

Gloria Buzău rămâne pe loc de play-off deși a cedat în meciul cu AFK Csikszereda de pe teren propriu, scor 0-2. Cu această victorie, ciucanii fac 22 de puncte și s-au apropiat la un singur punct de locurile de play-off.

CS Mioveni și Viitorul Pandurii s-au impus la limită în această etapă, ambele câștigând cu 1-0 partidele cu Unirea Dej, respectiv CSM Alexandria, victorii ce le asigură prezența între primele șase formații la final de 2023!

Ultimele patru clasate, cu excepția celor de la CS Tunari care au remizat spectaculos cu Metaloglobus, scor 3-3, au pierdut meciurile programate în această rundă. Progresul Spartac, ultima clasată cu un singur punct în actualul sezon, a pierdut cu 1-0 în fața celor de la CSM Slatina, distanța până la primul loc ce asigură salvarea fiind acum de 17 puncte. La limită au cedat și CSM Alexandria și FC Unirea Dej, 0-1 în meciurile cu Viitorul Pandurii și CS Mioveni, teleormănenii încheind anul cu opt puncte iar clujenii cu zece puncte. Ilfovenii de la CS Tunari încheie grupul formațiilor aflate pe locuri retrogradabile, aceștia contabilizând 12 puncte în cele 15 etape.

Campionatul se va relua la sfârșitul lunii februarie 2024, urmând să se dispute ultimele patru etape rămase din sezonul regular.

Rezultatele etapei a 15-a

Joi, 30 noiembrie

CSC 1599 Șelimbăr – CSM Reșița 2-2

CSA Steaua – Corvinul Hunedoara 0-1

Campionii FC Argeș – CSC Dumbrăvița 2-0

Vineri, 1 decembrie

Gloria Buzău – AFK Csikszereda 0-2

Sâmbătă, 2 decembrie

Metaloglobus București – CS Tunari 3-3

FC Unirea Dej – CS Mioveni 0-1

CSM Alexandria – Viitorul Pandurii 0-1

CSM Slatina – Progresul Spartac 1-0

Unirea Slobozia – Ceahlăul Piatra Neamț 2-1

Duminică, 3 decembrie

Chindia Târgoviște – Concordia Chiajna 1-1