© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

În cele 15 etape disputate din sezonul regular de Liga 2 Casa Pariurilor au fost arătate nu mai puțin de 775 de cartonașe galbene, o medie de aproximativ 5 cartonașe galbene pe meci, și 28 de cartonașe roșii.

Ca un amănunt interesant, din puncte de vedere statistic, etapa cu cele mai multe sancțiuni a fost chiar prima a sezonului, fiind arătate nu mai puțin de 60 de cartonașe galbene și 5 roșii! Etapa cu cele mai puține sacțiuni a fost cea cu numărul 14, când au fost arătate 38 de cartonașe galbene și două roșii.

CSM Slatina, lider la avertismente

Formația pregătită de Daniel Oprescu este cea mai sancționată formație după cele 15 runde disputate din Liga 2 Casa Pariurilor. Jucătorii echipei au primit nu mai puțin de 51 de cartonașe, 50 galbene și unul roșu. În urma lor se află ultima clasată, Progresul Spartac, cu 48 de avertismente (44 galbene și 4 roșii), următoarele trei formații având fiecare câte 47 de avertismente: Campionii FC Argeș și CS Tunari (46 galbene și unul roșu), respectiv Metaloglobus București (45 galbene și două roșii).

Unirea Dej, echipa cu cele mai puține cartonașe primite

Clujenii au parte de un sezon dificil, ocupând locul 18 în clasament, dar conduc în clasamentul fair-play, primind doar 25 de cartonașe galbene. Aceștia sunt urmați de Corvinul Hunedoara, cu 30 de avertismente, 28 galbene și 2 roșii, Concordia Chiajna și CS Mioveni, ambele cu 34 de avertismente, ilfovenii având două cartonașe roșii în cont, topul fiind închis de Unirea Slobozia cu 35 de avertismente (33 galbene și două roșii).

Un jucător Under, lider la avertismente

Cel mai sancționat jucător după primele 15 runde este Matei Tănasă, tânărul jucător al Gloriei Buzău. Acesta a primit nu mai puțin de 8 cartonașe galbene în prima parte a sezonului. Este urmat de Silvian Matei de la CSM Slatina, care a primit 7 cartonașe galbene. Dorin Codrea, de la Concordia Chiajna, și Andrei Purice, Progresul Spartac, au tot tot 7 cartonașe primite, 6 galbene și unul roșu.

Flavius Iacob, jucătorul Corvinului, și Lumbu, de la CSC 1599 Șelimbăr, sunt singurii jucători cu două eliminări la activ în acest sezon.

Flavius Stoican, cel mai sancționat antrenor în acest sezon

© FOTO: Valentin MACREA/SPORT PICTURES

Sosit în etapa a 4-a pe banca echipei CSM Reșița, Flavius Stoican și-a trecut în palmares patru victorii, cinci egaluri și trei înfrângeri, reușind ca la final de 2023 să se claseze cu bănățenii pe locul 12, cu 20 de puncte. În clasamentul celor mai sancționați antrenori, Flavius Stoican ocupă primul loc, cu 5 cartonașe galbene și unul roșu. În urma lui se regăsesc Daniel Oprița, antrenorul celor de la CSA Steaua, respectiv Călin Cojocaru, antrenor la Viitorul Pandurii. Ambii tehnicieni au încasat câte 5 cartonașe galbene în cele 15 etape de campionat.

În urma lor regăsim trei antrenori cu câte patru avertismente fiecare, respectiv Cosmin Stan, antrenorul celor de la CSC Dumbrăvița, Andrei Prepeilță, antrenorul Gloriei Buzău și Ștefan Odoroabă, antrenor la CS Tunari în acest moment, dar care a primit trei dintre avertisemnte pe banca celor de la CSM Alexandria.