© FOTO:Valentin MACREA/SPORT PICTURES

Competiția se reia în Liga 2 Casa Pariurilor în această lună, cu 4 etape rămase de disputat din sezonul regular, iar lupta pentru promovare poate produce surprize istorice.

Din cele 20 de formații angrenate în competiție în Liga 2 Casa Pariurilor 2023/2024, un număr de șase se vor califica în play-off după ce se vor disputa ultimele 4 runde programate în sezonul regular.

Iar în urma play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în L1, în vreme ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa baraj cu ocupantele locurilor 13 și 14 din play-out-ul primului eșalon.

Dejul a ratat șansa istorică

Avem opt echipe care nu au drept de promovare în L1 din cauza formei lor de organizare, iar acestea sunt CSA Steaua București, CSC 1599 Selimbar, CSM Slatina, CSM Reșita, CSC Dumbrăvița, Corvinul Hunedoara, CSM Alexandria și CS Tunari.

În acest context, din restul participantelor, o categorie e constituită din formații ce reprezintă localități care au simțit deja aerul din L1, fie prin actualele cluburi, fie prin altele care au dus comunitățile respective în competiția supremă din fotbalul nostru intern.

Aici este vorba de CS Mioveni, ACS Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț, Chindia Târgoviște, ACS FC Argeș Pitești, Metaloglobus București, Progresul Spartac București.

Mai rămân trei orașe pentru care participarea în L1 ar fi un debut istoric, dar Unirea Dej este la 13 puncte distanță de ultimul loc pentru play-off, ocupat în prezent de Viitorul Pandurii, cu 4 runde înainte de finalul sezonului regular.

Unirea Slobozia, aproape de a bate și propriul record all-time

Așadar, doar Unirea Slobozia și Csikszereda Miercurea Ciuc sunt echipele care își pot duce orașele, pentru o premieră istorică, în L1 acest an!

Ialomițenii pregătiți de Adrian Mihalcea sunt momentan pe locul 3, la un punct de liderul CSC Șelimbăr și la egalitate de puncte cu Corvinul Hunedoara, ambele fără drept de promovare, după cum spuneam. Așadar, culoar interesant și oportunitate majoră pentru Slobozia de a scrie istorie la propriu!

Până acum, cea mai bună clasare pentru fotbalul din Slobozia o reprezintă locul 3 în Liga 2 din sezonul 2013/2014, tot prin clubul-fanion Unirea.

Harghita trăiește acum fotbalul la cote înalte

Pentru Miercurea Ciuc, prima luptă în drum spre performanța-reper se duce spre câștigarea unui loc în play-off. Csikszereda e la un punct sub Viitorul Pandurii (locul 6), dar într-o cursă aprigă, la egalitate cu CSA Steaua, Ceahlăul și Chiajna și cu doar un punct peste Chindia!

Formația din Harghita, pregătită de fostul mijlocaș rapidist Robert Ilyes, are cea mai bună clasare all-time pentru Miercurea Ciuc, un loc 5 la finalul Ligii 2 din sezonul 2020/2021.