FOTO: Facebook / SC Otelul Galati

Doar trei runde din sezonul regular mai sunt de disputat, cu o miză uriașă pentru prezența în top 6 sau acumularea de cât mai multe puncte pentru evitarea retrogradării după play-out.

Echilibrul domină incredibil acest sezon din Liga 2 Casa Pariurilor! După 16 etape jucate, când mai sunt maximum 9 puncte în joc pentru fiecare formație, avem nu mai puțin de 14 formații din totalul de 20 cu șanse la play-off și angrenate în această cursă! 

Ce se va întâmpla în aceste trei runde decisive și cum se prefigurează lupta pentru vârful ierarhiei? Care sunt calculele pentru play-off și pentru promovarea în L1?

CSA Steaua – 33p

  • Are nevoie de minimum 2 puncte pentru a fi 100% sigură de play-off. Liderul la zi mai are deplasări la Slobozia și Ripensia, plus meci acasă cu Minaur, între acestea două.

Politehnica Iași – 31p

  • E la 6 puncte peste Csikszereda, ultimul loc sub linia de play-off. A fost 0-0 în meciul direct, ambele au golaveraj +9 în prezent, deci e nevoie de minimum 4 puncte pentru moldoveni ca să fie siguri de play-off. Iașiul joacă acasă cu Șelimbăr și Progresul Spartac, plus deplasare la Poli Timișoara.

Oțelul Galați – 31p

  • Într-o situație similară este Oțelul, dar are meci direct cu Csikszereda, pe teren propriu! Întâi joacă la CSM Slatina, iar sezonul regular îl încheie cu deplasare la Dumbrăvița.

Unirea Slobozia – 29p

  • Pentru ialomițeni, programul e… de totul sau nimic! Meci acasă cu CSA Steaua, deplasare la Gloria Buzău, final pe teren propriu cu FC Brașov. Toate trei adversarele, la acest moment, în luptă directă pentru play-off!

Unirea Dej – 27p

  • Program confortabil pentru ardeleni, la prima vedere. Deplasare la Ripensia și meci acasă cu Metaloglobus, ambele ieșite din cursa pentru play-off. Apoi deplasare la CSM Slatina, care e posibil până la ora ultimei etape să nu mai fie în calculele de top 6.

Gloria Buzău – 26p

  • Buzoienii, ultima pe loc de play-off la acest moment, își cam decid soarta din primele 2 runde! Au acasă cu FC Brașov, echipă cu doar 3 puncte mai puțin decât Gloria, apoi deplasare la Unirea Slobozia, rivală directă! Încheie sezonul regular la Minaur Baia Mare.

Urmează, imediat după top 6, o serie impresionantă de 8 echipe cu șanse teoretice la play-off! De la Csikzereda Miercurea Ciuc (25 de puncte), doar unul mai puțin decât Gloria Buzău, până la CSC Dumbrăvița, nou-promovata cu 19 puncte.

Dinamo, Concordia Chiajna, FC Brașov, CSM Slatina, CSC Șelimbăr și Viitorul Pandurii sunt toate prinse într-un interval de doar 3 puncte! Cu 24p pentru trupa lui Burcă și 21p pentru gorjenii care încheie segmentul!