Sala Sporturilor din Deva a găzduit ieri, sâmbătă, 29 aprilie, super-confruntarea dintre Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc, primul episod al duelului din semifinalele Ligii 1 Futsal Fortuna. La capătul unui meci deosebit de spectaculos, oaspeții de la FK Odorheiu Secuiesc au reușit să se impună cu scorul de 4-1 și sunt la o singură victorie de marea finală!

Duelul se va muta în Harghita pentru cel puțin o partidă. Echipa care va reuși două victorii se va califica în finala Ligii 1 Futsal Fortuna, ediția 2022-2023.

Confruntarea de la Deva a început perfect pentru Autobergamo, care a deschis scorul în minutul 8 prin Cristian Matei. Acesta a profitat de o greșeală a harghitenilor la mijlocul terenului, a preluat și a șutat spre poarta oaspeților, șutul deviat de Kerestély păcălindu-l pe portarul Farkas. FK Odorheiu Secuiesc a pornit imediat în căutarea egalării, dar, în ciuda dominării și a ocaziilor avute, nu a găsit drumul spre poarta gazdelor, astfel că la pauză s-a intrat la cabine cu avantaj pentru Autobergamo Deva.

La reluare, scenariul a fost același, cu FK Odorheiu Secuiesc alergând după egalare și cu Autobergamo Deva încercând pe contraatac să își majoreze avantajul pe tabela de marcaj. Farkas a închis perfect poarta harghitenilor, iar după opt minute a venit și golul, autor Kerestély József, reușită anunțată parcă de ratările semnate de Balázsi, Kedei și Alan Felipe Sasse. În minutul 33, inevitabilul se produce, Kedei Barna aducând formația oaspete pentru prima oară în avantaj pe tabela de marcaj.

La scorul de 2-1 pentru formația pregătită de Jakab Zoltán, Autobergamo Deva se decide pentru un „5 contra 4”, dar cei care marchează sunt tot oaspeții, prin Bálint Andor în poarta goală, cu patru minute înainte de final. Deva se aventurează în ofensivă, dar portarul Farkas Róbert, care a făcut o partidă foarte bună ține cu tot dinadinsul să își înscrie numele pe lista marcatorilor și reușește în minutul 39!

FK Odorheiu Secuiesc a fost încurajată la Deva de o micuță galerie, care și-a susținut frenetic favoriții pe toată durata meciului. La întoarcerea spre casă, echipa lui Jakab Zoltán și fanii harghiteni s-au oprit la Sibiu pentru a sărbători succesul din primul meci al semifinalei Ligii 1 Futsal Fortuna!

Sâmbătă, 29 aprilie

Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 1-4 (1-0), Sala Sporturilor – Deva

Au marcat: C. Matei (8) / Kerestély József (28), Kedei Barna (33), Bálint Andor (36), Farkas Róbert (39)

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Gunciu Roberto Florentin (Popești-Leordeni); Mihălcuț Andrei (Iași)

Observator: Ivănescu Marian (București)

Autobergamo: Voin – Moura, C. Matei, Cojocaru, Gavrilă; Boldor, Bernardo dos Santos, Hordea, Budai, Bârsan, Sandu, Strugariu, Fl. Matei

Antrenor: Florin Matei

FK Odorheiu Secuiesc: Farkas – Miklós, Iszlai, Balázsi, Kedei. Csereként pályára lépett Alan, Bálint, Kerestély, Tankó

Antrenor: Jakab Zoltán

După această partidă, duelul se va muta la Odorheiu Secuiesc. Se va califica în finală echipa care va bifa prima două victorii.

În cea de-a doua semifinală, marți, 2 mai, față în față se vor afla CFR Timișoara și CS United Galați. Meciul, programat la ora 17:00, va fi în direct la Digi Sport și FRF.tv!

Articol de Adi Dobre