Liga 1 Futsal Fortuna a programat în acest weekend două partide din etapa a 5-a a Turului Suplimentar. În primul meci, găzduit de Sala Sporturilor din Deva, s-au întâlnit ACS West Deva și CS United Galați. Campioana României a revenit astfel la Deva la doar patru zile de la eșecul din finala Cupei României, 5-6 cu Autobergamo.

De această dată, United nu a mai avut probleme, trupa lui Florin Ignat impunându-se la scor, la capătul unui meci frumos. Gălățenii au rezolvat partida încă din prima repriză pe care au încheiat-o cu un avantaj de trei goluri. Au marcat Ignat (11), Cireș (15) și Crișan (19). În repriza a doua au înscris pentru oaspeți Crăciun (30), Boșneagă (31), Cireș (35), și Dudău (36). Pentru West Deva au marcat Stoica (24), Pieptea (31) și Al Ioani (39).

În urma acestui rezultat, United Galați s-a distanțat la șapte puncte în fruntea clasamentului și, cu două runde înainte de finalul Turului Suplimentar, nu mai poate pierde fotoliul de lider.

În plus, astăzi, 27 martie, CS United Galați are meci la Cluj cu ultima clasată, CFF Clujana. Meciul, care contează pentru etapa a 7-a, ultima, a Turului Suplimentar, se va disputa astfel în devans.

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău a găzduit duelul dintre ultimele două clasate, Luceafărul Buzău și CFF Clujana Cluj. Buzoienii s-au impus cu scorul de 8-2 și au bifat cel de-al treilea succes stagional în fața clujenilor.

Derby-ul etapei a 5-a a Turului Suplimentar este programat marți, 28 martie, la Timișoara. Față în față se vor afla formațiile CFR Timișoara și FK Odorheiu Secuiesc, aflate la egalitate de puncte în clasamentul Ligii 1 Futsal Fortuna. Miza partidei e una importantă. Cine învinge urcă pe poziția secundă a ierarhiei Ligii 1, ocupată în acest moment de Autobergamo Deva, care stă în această rundă.

Meciul CFR Timișoara – FK Odorheiu Secuiesc se va disputa mâine, 28 martie, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Timișoara cu începere de la ora 17:00 și va în direct la Digi Sport 2 și FRF.tv.

Etapa a 5-a a Turului Suplimentar:

Sâmbătă, 25 martie

ACS West Deva – CS United Galați 3-7 (0-3), Sala Sporturilor, Deva

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni); Trașcă Marius (Pitești)

Observator: Ivănescu Marian (București)

Duminică, 26 martie

CS Luceafărul Buzău – CFF Clujana Cluj 8-2 (5-1), Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, Buzău

Arbitri: Preda Romeo, Hornet Andrei; Mocanu Dragoș (toți trei din Brăila)

Observator: Captan Sebastian (Galați)

Marți, 28 martie, ora 17:00, în direct la Digi Sport 2 și FRF.tv

CSF CFR 1933 Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara

Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Dârjan Liviu (Brașov); Scînteie Ghiță Florin (Moldova Nouă)

Observator: Sandru Ilie (Pitești)

– echipa Autobergamo Deva va sta în această rundă

Astăzi, luni, 27 martie, ora 16:30 – etapa a 7-a

CFF Clujana Cluj – CS United Galați, Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj

Arbitri: Anca Florin Daniel (Deva), Blindu Cătălin Ionuț (Hunedoara); Brașovean Cristian Cosmin (Cluj)

Observator: Vădana Sorin (Cluj)

Clasamentul Ligii 1 Futsal Fortuna:

1. United 39p (16 meciuri); 2. Autobergamo 32p (16 meciuri); 3. Timișoara 31p (16 meciuri); 4. Odorheiu Secuiesc 31p (15 meciuri); 5. West Deva 18p (15 meciuri); 6. Luceafărul Buzău 9p (16 meciuri); 7. CFF Clujana Cluj 0p (16 meciuri)

ARTICOL DE ADI DOBRE