Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a găzduit ieri, marți, 2 mai, primul episod al duelului dintre CFR Timișoara și CS United Galați din semifinalele Ligii 1 Futsal Fortuna

La capătul unui meci deosebit de echilibrat și de disputat, campioana United Galați s-a impus cu scorul de 4-1 și mai are nevoie de un succes pentru a merge în marea finală. Duelul dintre CFR și United se va muta la Galați pentru cel puțin o partidă. Formația care contabilizează prima două victorii va obține biletele pentru finala Ligii 1 Futsal Fortuna.

Confruntarea de ieri de pe Bega, transmisă în direct la Digi Sport și FRF.tv, a debutat cu un moment emoționant. Emeric Dembroschi, fostul mare fotbalist al Timișoarei și al echipei naționale a României, a dat, simbolic, lovitura de start. La 77 de ani, Emeric Dembroschi rămâne un reper nu doar pentru fotbalul bănățean, ci și pentru fotbalul românesc.

CFR Timișoara a arătat că este pregătită pentru super-confruntarea cu United Galați, în care pornea, cel puțin teoretic, cu șansa a doua. Trupa lui Robert Lupu a dat o replică extraordinară mult mai experimentatei sale adversare, fiind foarte aproape de o mare supriză.

Neatențiile din defensivă și gestionarea neinspirată a momentelor cheie din timpul partidei au făcut ca CFR Timișoara să piardă un meci în care a dat cea mai bună replică echipei campioane în acest sezon. United a fost cea care a deschis scorul cu 40 de secunde înainte de pauză, când, la o lovitură liberă executată de Leonardo Dos Santos „Pelé”, Daniel Araujo l-a învins pe Theodor Lungu.

La reluare, meciul a fost la fel de echilibrat. De înscris au înscris tot oaspeții, prin „Pelé”, în minutul 23. Mihnea Toader, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, a relansat partida după ce a marcat în poarta lui Petrișor Toniță, cu șase minute și jumătate înainte de final. Timișorenii puteau egala, dar Ionuț Nemițanu a ratat lovitura de la 10 metri de care au beneficiat gazdele!

În finalul jocului, Robert Lupu a ales să scoată portarul și să joace „5 contra 4”. Cu 33 de secunde înainte de expirarea timpului regulamentar, în plină dominare a bănățenilor, Florin Ignat a profitat de o eroare a gazdelor și a trimis în poarta goală, din prima, de la mare distanță. Partida era jucată. Andrei Crăciun a punctat și el, tot în poarta goală, stabilind scorul final al meciului, CFR Timișoara – United Galați 1-4.

Duminică, 7 mai, de la ora 19:30, Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați va găzdui episodul 2 al duelului dintre United și CFR Timișoara.

Bănățenii au expus în tribună la meciul cu United de ieri toate trofeele cucerite în futsalul românesc de Informatica Timișoara, predecesoarea CFR-ului. Fără intenție, Constantin Burdujel, căpitanul campioanei United Galați, a doborât cu mingea una dintre cupe, moment în care oficialii timișoreni au decis să le strângă!

„Trebuia să mergem măcar în prelungiri. Așa ar fi fost corect. Am avut o reacție foarte bună în prima repriză, dar erorile noastre, ratările, inclusiv o lovitură de la 10 metri, au fost cele care au făcut diferența. Păcat, pentru că am arătat un futsal de calitate, am dovedit că am pregătit acest duel. Avem în continuare șanse, dar acum procentul de reușită e mult mai mic”, a spus, la final, Robert Lupu, antrenorul-jucător al formației CFR Timișoara.

„Știam că ne așteaptă un meci foarte greu. Timișoara, cu un antrenor priceput, a arătat foarte bine astăzi. CFR ne-a pus mari probleme. Răsuflăm ușurați, sincer! Duelul se va muta la noi, acasă, la Galați. Ne mai trebuie o victorie și vom juca finala”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al campioanei CS United Galați.

Liga 1 Futsal Fortuna – semifinale

Marți, 2 mai, CFR Timișoara – CS United Galați 1-4 (0-1), Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Au marcat: Mihnea Toader (34) / Daniel Araujo (20), „Pelé” (23), Florin Ignat (40), Andrei Crăciun (40)
Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Boharu Predescu Ionel (Buftea); Pentek Laurențiu (Oradea)
Observator: Mititel Marius (București)

CFR Timișoara: Theodor Lungu – Valentin Ilaș, Darius Nastai, Mihnea Toader, Felipe ANgulo; Vlad Iancu, Robert Lupu, Andrei Grosu, Carlos Bermudez, Cristian Buhăceanu, Denis Dan, Ionuț Nemițanu
Antrenor: Robert Lupu

United: Petrișor Toniță – Florin Ignat, Daniel Araujo, Robert Crișan, „Pelé”; ALin Cârdei, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Octavioan Cireș, Vlad Dudău, Rareș Oană, Marius Arhire, Stefan Krstic
Antrenor: Florin Ignat

După această partidă, duelul se va muta la Galați, duminică, 7 mai, ora 19:30. Se va califica în finală echipa care va bifa prima două victorii.

Sâmbătă, 29 aprilie, Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 1-4 (1-0), Sala Sporturilor – Deva
Au marcat: C. Matei (8) / Kerestély József (28), Kedei Barna (33), Bálint Andor (36), Farkas Róbert (39)

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Gunciu Roberto Florentin (Popești-Leordeni); Mihălcuț Andrei (Iași)
Observator: Ivănescu Marian (București)

Autobergamo: Voin – Moura, C. Matei, Cojocaru, Gavrilă; Boldor, Bernardo dos Santos, Hordea, Budai, Bârsan, Sandu, Strugariu, Fl. Matei
Antrenor: Florin Matei

FK Odorheiu Secuiesc: Farkas – Miklós, Iszlai, Balázsi, Kedei. Csereként pályára lépett Alan, Bálint, Kerestély, Tankó
Antrenor: Jakab Zoltán

După această partidă, duelul se va muta la Odorheiu Secuiesc, luni, 8 mai, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport. Se va califica în finală echipa care va bifa prima două victorii.

Articol de Adi Dobre