FOTO: Sorin Pană / Sportul Ilustrat - Galați

Mult așteptata finală a Ligii 1 Futsal Fortuna programează astăzi, la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați, de la ora 18:00, primul episod! Confruntarea dintre CS United Galați și FK Odorheiu Secuiesc, cele mai bune echipe din futsalul românesc va fi în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv!

Mâine, 16 mai, de la aceeași oră, se joacă cel de-al doilea meci al finalei, după care super-confruntarea dintre United și FK Odorheiu Secuiesc se va muta, cel puțin pentru o partidă, în Harghita. Echipa care va reuși să contabilizeze trei victorii va cuceri titlul!

CS United Galați, campioana en-titre, a dominat sezonul regular. În semifinale, trupa lui Florin Ignat a trecut de CFR Timișoara cu scorul general de 2-0.

FK Odorheiu Secuiesc a ajuns din nou în finala Ligii 1 Futsal Fortuna după o pauză de opt ani! Formația pregătită de Jakab Zoltán a avut un sezon de excepție. FK Odorheiu Secuiesc a încheiat sezonul regular pe poziția secundă a clasamentului, iar în semifinale a trecut, 2-1 la „general”, de Autobergamo Deva.

Optimismul înaintea finalei e numitorul comun al celor două echipe. „Nu avem ce pierde, pentru noi prezența în finală fiind deja un obiectiv îndeplinit și, în același timp, o mare bucurie”, spun harghitenii prin vocea managerului Jakab Zoltán.

FOTO: Sorin Pană / Sportul Ilustrat – Galați

Tankó Levente: „Trebuie să ne jucăm șansele”

Ardelenii sunt hotărâți să repete isprăvile din meciurile directe cu United Galați din acest an, meciuri foarte spectaculoase și care s-au desfășurat într-un spirit de fair-play desăvârșit.

„Suntem la capătul unui sezon cu reușite. Au fost momente dificile și momente mai puțin dificile, cu toate acestea echipa a avut doar de învățat și câștigat. Iar acum, că am ajuns în finală, trebuie să fim motivați și să dăm totul. Din această finală avem doar de învățat și de acumulat experiență. Trebuie să ne jucăm șansele și să arătăm că merităm să fim finaliști”, a spus căpitanul Tankó Levente, campion cu Imperial WET Miercurea Ciuc.

Iszlai Richárd: „Finala înseamnă o onoare pentru noi toți”

Câștigător și el al titlului de campion al României cu Imperial WET Miercurea Ciuc, finalist sezonul trecut în tricoul echipei Autobergamo Deva, om de bază în prima reprezentativă a României, Iszlai Richárd e convins că unitatea lotului este unul dintre punctele forte ale harghitenilor: „Suntem foarte bucuroși că am ajuns în finală. Acesta a fost obiectivul de la începutul sezonului și am îndeplinit așteptările, dar nu ne mulțumim cu atât. Înfruntăm echipa din Galați, o cunoaștem foarte bine, știm calitățile jucătorilor săi, o echipă foarte bună, cu multă experiență și mult talent, dar cu siguranță noi vom da totul pe teren și ne vom juca șansa. Am parcurs un campionat dificil, cu multe meciuri grele, dar spectaculoase. Mereu am avut probleme în privința lotului din cauza accidentărilor, dar am reușit să le remediem prin unitatea grupului și dorința de a câștiga. Am fost alături mereu unul pentru altul si asta ne-a ajutat în drum spre finală. Această finală înseamnă foarte mult pentru mine, sunt foarte fericit că am putut, și-au dorit și au ajutat acest club să ajungă în finală după opt ani. Suporterii noștri sunt foarte entuziasmați și nu vrem să îi dezamăgim. Finala înseamnă o onoare pentru noi toți”.

Kedei Barna: „Această performanță este un feedback perfect pentru echipă și jucători”

Bálint Andor: „Obiectivul fiecărei echipe înainte de sezon este să ajungă în finală și să o câștige! Am început sezonul la fel și spre încântarea noastră am reușit să ajungem în finală, ceea ce se datorează armoniei echipei și faptului că suntem capabili să luptăm unul pentru celălalt. Am așteptat acestă finală tot sezonul pentru a juca meciuri la acest nivel, acesta este un rezultat grozav, o sursă de mândrie pentru mine și pentru echipă. Pentru mine, aceasta va fi prima finală de campionat de când sunt aici la club, iar eu și echipa vrem să profităm de această șansă și să luptăm până la capăt pentru cel mai bun rezultat”.

Kedei Barna a fost în lotul echipei FK Odorheiu Secuiesc acum opt ani, la ultima finală disputată de harghiteni. Bucuria e cel puțin la fel de mare ca atunci: „Cred că am ajuns meritat în finală. Această performanță este un feedback perfect pentru echipă și jucători, care arată că suntem pe drumul cel bun. Echipa a lucrat bine tot anul și s-a menținut în top. Înseamnă foarte mult pentru mine că putem juca din nou în finala campionatului după opt ani și vom face totul pentru a face acea medalie mai strălucitoare”.

FOTO: Sorin Pană / Sportul Ilustrat – Galați

Leonardo Dos Santos „Pelé”: „Vreau să obțin o nouă medalie de campion al României”

CS United Galați, cea mai constantă echipă din istoria futsalului românesc, va încerca să își apere titlul cucerit anul trecut. Oamenii lui Florin Ignat vor încerca să profite la maximum de avantajul terenului propriu în primele două partide ale finalei.

Pentru Vlăduț Dudău aceasta e prima finală din cariera sa și speră ca la final să se bucure de titlul de campion al României: „Mă bucur de faptul că am ajuns la prima finală de campionat din carieră și vreau să câștig trofeul pentru United, pentru Galați”.

Andrei Crăciun: „Este o împlinire să ajung într-o nouă finală de campionat. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca trofeul să rămână la Galați”.

Petrișor Toniță: „Îmi doresc ca Sala Sporturilor Dunărea să fie, ca de obicei, neîncăpătoare. Finalele sunt trăite altfel la Galați. Îmi doresc să facem meciuri bune și să fim încă o dată campioni”.

Leonardo Dos Santos „Pelé”: „Nu aveam preferințe pentru finală, se putea califica oricine dintre FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva. Cu alte cuvinte, am fi avut oricum un adversar redutabil, dar ceea ce contează pentru mine este să obțin o nouă medalie de campion al României”.

FOTO: Sorin Pană / Sportul Ilustrat – Galați

FINALA Ligii 1 Futsal Fortuna – Meciul 1

Luni, 15 mai, ora 18:00, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv

CS United Galați – FK Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Gunciu Roberto Florentin (Popești-Leordeni); Boharu Predescu Ionel (Buftea)

Delegat de joc: Șerban Raluca Elena (București)

Observator arbitri: Ivănescu Marian (București)

Articol de Adi Dobre